Tuesday , March 5 2024

FOTO. Caz tulburător în Ițcani. Descindere pentru preluarea unui bătrân care trăia de ani de zile ”îngropat” în gunoaie, printre hoituri, fecale, șobolani și viermi

Andrei Nesculescu, asistent social independent aceditat, este cetățeanul care a anunțat autoritățile cu privire la cazul din cartierul Ițcani, făcându-și griji pentru bătrânul care se pare că nu este în deplinătatea facultăților mintale și avea nevoie de ajutor. ”Polițiștii și cadrele ISU au reușit să intre în interior, unde l-au găsit pe bătrânul în vârstă de 72 ani subnutrit și în stare jalnică, care nu a cooperat cu echipajele prezente la fața locului, fiind incoerent. Întrucât acesta locuia în condiții insalubre, polițiștii au solicitat intervenția unui echipaj de Ambulanță în vederea preluării acestuia, acordării de îngrijiri medicale și transportării lui la Spitalul Județean Suceava”, a informat IPJ Suceava.

Un caz tulburător și revoltător, cum unii doar au auzit și foarte puțini au văzut, poate prin cătune uitate de lume sau în țări subdezvoltate, a fost descoperit de un sucevean care își punea probleme în legătură cu sutele de gunoaie depistate în curtea unui localnic din cartierul Ițcani. Povestea din spatele gardurilor dărăpănate de pe strada Grigore Alexandru Ghica s-a dovedit a fi, de fapt, despre viața unui bătrân care a ajuns să trăiască, de cel puțin doi ani de zile, ”îngropat” în mii de gunoaie, munți întregi de poluare, microbi, boală, o mizerie cum doar la depozitele de deșeuri ai crede că există. Bărbatul de 72 de ani își ducea traiul printre hoituri, fecale, șobolani și viermi, curtea și casa fiind pline de tot felul de gunoaie adunate de el de-a lungul timpului, în curte fiind legați în lanțuri și doi câini, sălbăticiți de-a dreptul de condițiile în care au fost obligați să trăiască.

”Este de departe cel mai revoltător caz de degradare umană pe care l-am întâlnit. Nu vă puteți imagina ce-i acolo, tone de gunoi adunate în ani întregi, de toate, saci, pungi și sacoșe cu mizerii, peturi, papuci, hoituri, oale, lighene. Iar printre munții de gunoaie care pe alocuri ating 2 metri, o alee îngustă pe unde poți trece.

Mizerie, boală, hoit, jeg, viermi, fecale, geamuri bătute în cuie. Mințile noastre n-au putut procesa ce-aveam în fața ochilor. Iar acolo trăiește un om. Fără toaletă, fără apă, fără aer. Câinii legați și priponiți în câte jumate de metru de lanț, în jurul lor rahat adunat și bătătorit de ani întregi, sălbatici, nevinovați”, povestesc cei de la Asociația Casa lui Patrocle care au preluat cele două animale, după ce medicul veterinar care i-a însoțit a tranchilizat câinii ca să îi poată lua de acolo.

Andrei Nesculescu, asistent social independent aceditat, este cetățeanul care a anunțat autoritățile cu privire la cazul din cartierul Ițcani, făcându-și griji pentru bătrânul care se pare că nu este în deplinătatea facultăților mintale și avea nevoie de ajutor. Au intervenit o patrulă din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, un echipaj din cadrul ISU Suceava, unul de Ambulanță, un echipaj din cadrul Biroului pentru  Protecția Animalelor și reprezentanți ai Asociației Casa lui Patrocle.

”Priveliștea de la fața locului era dezolantă. Atât în curtea locuinței, cât și în anexa acesteia erau foarte multe deșeuri, care îngreunau accesul spre locuință, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unui echipaj din cadrul ISU Suceava pentru a sparge ușa imobilului. Polițiștii și cadrele ISU au reușit să intre în interior, unde l-au găsit pe bătrânul în vârstă de 72 ani subnutrit și în stare jalnică, care nu a cooperat cu echipajele prezente la fața locului, fiind incoerent.

Întrucât acesta locuia în condiții insalubre, polițiștii au solicitat intervenția unui echipaj de Ambulanță în vederea preluării acestuia, acordării de îngrijiri medicale și transportării lui la Spitalul Județean Suceava”, a informat IPJ Suceava.

Bătrânul a primit îngrijiri de urgență, iar polițiștii au sesizat Primăria Suceava pentru efectuarea unei anchete sociale în acest caz și pentru preluarea bătrânului care nu poate să își poarte singur de grijă. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …