Tuesday , January 31 2023

FOTO – Ample controale ale polițiștilor pe străzile din municipiul Suceava. 20 de permise reținute și peste 150 de amenzi aplicate

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în intervalul orar 15:00 – 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroului Drumuri Naționale și Europene – IPJ Suceava,  împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Suceava, Formațiunea Rutieră Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Vicovu de Sus și Rădăuți, au organizat și desfășurat, o acțiune preventiv-reactivă cu efective mărite, pe raza de competență a Poliției Municipiului Suceava și a localităților arondate municipiului.

Acțiunea s-a desfășurat cu cooptarea echipajelor de poliție de la nivelul altor subunități, forțele sporite fiind concentrate în zona municipiului Suceava și a comunelor arondate, fiind efectuate 20 de puncte fixe dar și activități în trafic și perieri concentrice pe drumurile secundare.

Acțiunea s-a desfășurat în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor în scopul depistării, identificării şi tragerii la răspundere a tuturor celor care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

Urmare a activităților desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere iar cei 24 de polițiști rutieri angrenați au reușit să identifice la timp și să sancționeze contravențional sau prin întocmirea de dosare penale pe cei care au pus în pericol siguranța rutieră încălcând legislația în vigoare.

În cadrul acțiunii au fost realizate 162 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost aplicate 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de 75.617 lei și au fost reținute 20 de permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă RCA, defecțiuni tehnice dar și pentru lipsa licenței de transport.

Au fost indisponibilizate 4 autovehicule și au fost constatate în flagrant 4 infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența alcoolului și conducere vehicule fără permis de conducere).

Astfel, în jurul orelor 15.15, un echipaj de poliție ce executa serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe str. Humorului, din comuna Șcheia, a oprit pentru control un microbuz care se deplasa din direcţia  Gura Humorului spre Suceava. La volan a fost depistat un bărbat de 25 ani, din Republica Moldova, care înu a putut prezenta permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat faptul că șoferul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României din data de 25.10.2022, pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul cu permis neconform categoriei.  Pe lângă dosarul penal întocmit pe numele său pentru conducere fără permis, șoferul moldovean s-a ales și cu o amendă pentru că a efectuat transport rutier public de persoane fără autorizație, iar vehiculul a fost indisponibilizat.

Tot  pe str. Humorului din comuna Șcheia, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în municipiul Suceava. Șoferul emana halenă alcoolică, iar în urma testării acestuia cu etilometrul, rezultatul a fost de 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat. A fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”.

Polițiștii reamintesc faptul că astfel de acțiuni vor continua în diferite zone ale județului, pe toată perioada minivacanței acţionând zilnic 25 de autospeciale de poliție rutieră, dintre care 8 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar. De asemenea, se acționează cu 20 aparate etilotest și 8 aparate Dragger Drugtest pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

 

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:

– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului.

– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

– nu consumaţi alcool sau droguri şi vă urcaţi la volan!

– adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

– verificați traseul de deplasare și asigurați-vă că autoturismul este echipat corespunzător în condițiile în care situația meteo este oscilantă, în orice moment în anumite zone putând fi prezente precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Vezi si

Structura etnică și religioasă a județului Suceava: 85,5% – români, 76,6% creștini ortodocși

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 dezvăluie că în județul Suceava, din totalul populației rezidente …