Tuesday , September 27 2022

Foresta este pregătită să câștige primele puncte puse la bătaie în acest an în Liga a III-a

În runda inaugurală a sezonului de primăvară, “galben-verzii” vor întâlni sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Areni, formația Ceahlăul Piatra Neamț. Meciul se va desfășura fără spectatori, dar va putea fi urmărit în direct pe canalul oficial de YouTube al clubului Foresta.

Foresta este pregătită să câștige primele puncte puse la bătaie în acest an în Liga a III-a, în meciul pe care îl are programat sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul Areni, în fața Ceahlăului Piatra Neamț, în cadrul etapei a XI-a.

“Venim după o perioadă lungă de pregătire în care, mulțumim lui Dumnezeu, nu au apărut accidentări în rândul jucătorilor. Acum, suntem pregătiți de primul oficial din acest an, unul în care vor întâlni o echipă  tânără, care aleargă mult și este periculoasă în special pe atac. Avem respect pentru Ceahlăul, este o echipă cu tradiție în fotbalul românesc, dar sâmbătă nu ne interesează nimic altceva decât să câștigăm cele trei puncte”, a declarat Ivan Gvozdenovic.

Tehnicianul sârb este mulțumit de achizițiile făcute de Foresta în pauza de iarnă și spune că, în meciurile amicale din intersezon, nu a urmărit neapărat rezultatul. “În amicale, nu ne-a interesat neapărat rezultatul. În acele meciuri, am urmărit două obiective. Să integrăm jucătorii nou-veniți și să pregătim echipa din punct de vedere fizic”, a precizat antrenorul Forestei.

Şeful băncii tehnice de pe Areni consideră că lupta pentru cele două locuri ce duc în play-off-ul pentru promovare nu se va da doar între Ştiința Miroslava, Foresta și Bucovina Rădăuți. “Dacă ne uităm doar la punctajul din clasament, putem spune că lupta pentru calificarea baraj se va da doar între primele trei clasate, dar eu cred că sunt și alte echipe care pot prinde primele două locuri. Noi suntem într-o poziție bună, dar trebuie să fim atenți, să ne focusăm pe fiecare meci pentru că în fotbal se poate întâmpla orice”, a spus Gvozdenovic înaintea ultimelor opt etape din sezonul regular.

Situația financiară a clubului este “relativ bună

Prezent la conferința de presă de joi, președintele-executiv al Forestei, Andrei Ciutac, a vorbit despre situația financiară în care se află clubul sucevean înainte de reluarea campionatului. “Din punct de vedere financiar, stăm relativ bine. Există în acest moment o mică întârziere la plata salariilor pentru că nu s-a aprobat încă bugetul local. Domnul primar ne asigurat însă că ne va acorda sprijin financiar în momentul în care va exista cadrul legal. Aceasta e situația. Nu diferă de cea din anii trecuți. Important este să ne îndeplinim obiectivele, să demonstrăm că merităm să fim susținuți. Mulțumim pe această cale, Primăriei, Consiliului Local și tuturor partenerilor din mediul privat care au făcut să nu simțim efectele pandemiei și să trecem mult mai ușor peste toate provocările”, a declarat Andrei Ciutac.

Oficialul “galben-verzilor” a făcut referire și la meciul de sâmbătă cu Ceahlăul. “Sper ca jucătorii să intre montați pe teren, să conștientizeze importanța meciului și să câștige primele trei puncte puse la bătaie în acest an. Ne așteaptă un retur dificil, dar ne-am pregătit bine în iarnă pentru meciurile care urmează. Ne dorim să ajungem la baraj, iar mai apoi să promovăm”, a adăugat Andrei Ciutac.

Vestiarul pare că rezonează la îndemnul conducerii. “Trebuie să începem anul cu dreptul, să câștigăm meciul cu Ceahlăul. Întâlnim o echipă care pierde greu, dar plusul nostru de experiență ar trebui să facă diferența sâmbătă”, a declarat Andrei Cerlincă.

“Avem câțiva colegi noi la echipă, care cred că s-au adaptat deja. Indiferent de naționalitate, în fotbal se vorbește aceiași limbă, iar sâmbătă trebuie să ne impunem jocul și să ieșim victorioși”, a adăugat căpitanul Dudu Drugă.

Foresta va aborda partea a doua a sezonului cu următorul lot de jucători: Daniel Zvoronciuc, Rareș Gal – portari, Dudu Drugă, Paul Mateciuc, Eugeniu Celeadnic, Ruben Sumanariu, Cristi Novacek, Vlad Fărcășan, Andrei Cerlincă, Vlad Stănescu, Yanis Zouaoui, Lucian Sîncelean, Marius Filip, Vlăduț Cimbru, Ciprian Hostiuc, Darko Terzic, Abdoulaye Konate, Ion Postică, Radu Ungurianu, David Vultur, Robert Marin, Alexandru Marin și David Knezevic – jucători de câmp.

Meciul de mâine dintre Foresta și Ceahlăul se va desfășura fără spectatori, dar va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al clubului sucevean. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Mașină acroșată de tren la Rădăuți

Marți dimineață, în jurul orei 9.15, un autoturism a fost acrosat de un tren, la …