Sunday , January 29 2023

Flutur anunță un proiect de 15,9 milioane de euro pentru realizarea a 193 km de piste de biciclete în județul Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava în vederea depunerii unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă prin parteneriat între Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistrița-Năsăud, cu 15 primării și CJ Mureș, cu 9 primării. Proiectul va fi depus la finanţare pe PNRR, Componenta 11 – turism și cultură.
”Proiectul presupune amenajare de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare si reabilitare drumuri și terenuri pe o lungime totală de 494 km, pe cele 3 județe, din care 193,1 pe teritoriul județului Suceava”, a declarat președintele CJ Suceava.
Conform acestuia, bugetul prevăzut pentru traseu în județul Suceava este în valoare de 15,9 milioane de euro, fără TVA.
”Pentru obținerea unui punctaj bun am avut în vedere legătură cu frontiera cu Ucraina și o bună parte din traseu, 71% se suprapune pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. Localitățile parcurse sunt: Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Stampei și Coșna”, a explicat Flutur.
El a subliniat faptul că un asemenea proiect, pentru a fi eligibil, trebuie să cuprindă trei județe. Astfel, în județul Suceava este vorba de 161,1 km traseu principal și 32 km trasee secundare (Vicovu de Sus – frontiera cu Ucraina, Sadova – Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei – Colacu). Bugetul total pe cele 3 județe este de 40,7 milioane de euro fără TVA, județul Suceava fiind lider de proiect.
”La nivel național, întregul proiect presupune implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice pentru care se alocă 247 milioane de euro.
Urmează o etapă de acorduri și parteneriate cu CNAIR și ROMSILVA pe traseele unde ei sunt administratori sau proprietari”, a  mai anunțat Gheorghe Flutur. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …