Thursday , August 5 2021

Flutur anunță noi finanțări pentru Spitalul Județean

Președintele Consiliului Județean Suceava  a anunțat că în prima ședință a Consiliului Județean, din data de 28 iunie, va propune alocarea sumei de 446.250 de lei pentru achiziționarea unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență pentru ablații tumorale non-chirurgicale

Consiliul Județean Suceava va continua finanțarea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” pentru achiziționarea de noi echipamente performante. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în prima ședință a Consiliului Județean, din data de 28 iunie, va propune alocarea sumei de 446.250 de lei pentru achiziționarea unui sistem electrochirurgical cu radiofrecvență pentru ablații tumorale non-chirurgicale.

De asemenea, Gheorghe Flutur a spus că echipamentul și metoda de intervenție sunt unice la nivel național, cu excepția Capitalei unde mai există un astfel de aparat. Este de precizat despre noul echipament că va permite efectuarea de proceduri non – chirurgicale prin radiofrecvență aplicate tumorilor primare sau secundare, proceduri minim invazive care nu necesită spitalizare îndelungată.

„Aceste intervenții pot fi rezolvate în ziua respectivă sau necesită o internare de maxim 1 – 2 zile. Procedura este în faza de pionierat la nivel național, cu excepția Capitalei. Iar din estimările făcute de specialiștii compartimentul de radiologie intervențională și secția de oncologie s-a stabilit că aproximativ 1.500 de pacienți ar putea beneficia anul de aceste proceduri”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că acest echipament va contribui la creșterea complexității intervențiilor în Spitalul Județean în domenii precum oncologie sau pneumologie. (D.P.)

Vezi si

UPDATE: Unul dintre bărbații căzuți într-o fântână din Părhăuți a murit

UPDATE: Din nefericire, cu toate eforturile medicilor, cel de-al doilea bărbat scos din fântână a …