Monday , January 30 2023

Firmele se înghesuie la licitația pentru podul de la Mirăuți

Primăria Suceava nu a mai ținut licitația pentru podul de la Mirăuți pe data de 5 decembrie, dar din fericire pe 8 decembrie a fost „inflație” de competitori. Nu mai puțin de șase oferte au fost depuse din partea tot atâtor asocieri de firme.

Valoarea fără TVA a lucrărilor – conform documentației care a fost aprobată într-o precedentă ședință a Consiliului Local – este de 3.344.220 lei.

Prima ofertă a fost depusă de botoșănenii de la CORNELL’S FLOOR S.R.L. (Leader) și ECOPROIECT DESIGN iar a doua din partea firmei sucevene S.U.C.T. (Leader) și DRU PO, ambele asocieri având mai mulți subcontractanți declarați și, în cazul primei asocieri, terți susținători. Cea de-a treia ofertă a fost depusă de botoșănenii de la TRY GRUP BETOANE (Leader) având alături societățile INFRACONCEPT și VULTURI iar a patra din partea firmei ieșene CONHIDRO (Leader) și VALURO PROIECT SRL, ambele asocieri având patru subcontractanți declarați și câte un terț susținător. A cincea ofertă a fost depusă de firma câmpulungeană MAGHEBO (Leader) alături de FLORI-GEORGIS CONSULTING SRL iar a șasea din partea firmei sucevene EURO EST GROUP S.R.L. (Leader) având alături firmele CALCARUL S.A. și TOPGEOSYS, prima asociere având patru subcontractanți declarați și cealaltă un terț susținător și un subcontractant declarat. Criteriul de atribuire al contractului de proiectare și execuție este „prețul cel mai scăzut”.

Deși în care câteva sute de metri mai la vale de actualul pod de la Mirăuți a fost făcut un pod peste râul Suceava unde circulația se derulează tot pe două benzi, în prezent, circulația traficului auto pe podul de la Mirăuți este numai pentru o singură bandă iar asta nu avantaja deloc traficul rutier mai ales că strada Mirăuților asigură circulația autoturismelor pentru două benzi de circulație. (D.P.)

Vezi si

Individ arestat pentru că a obligat o femeie să-i dea 20.000 de lei, șantajând-o cu poze compromițătoare

Femeia, din Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la Poliție în ultima zi a anului trecut că …