Festivalul Luminii va fi organizat anul acesta on-line

reportersite
27/05/20 ora:6:01pm

Evenimentul va avea loc sâmbătă, între orele 19.00.-22.00, pe rețelele de socializare.

Festivalul Luminii va fi organizat în aceat an, în mediul on-line, după cum au anunțat organizatorii. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 mai, în intervalul orar 19-22, pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, pe pagina Festivalul Luminii 2020 Suceava.

”Timp de trei ore vom face tot posibilul să devenim o comunitate vie, însuflețită de dorința de frumos. De la ora 19:00 vom începe cu un mic atelier de confecționare a gulguțelor, cutiuțe realizate din hârtie reciclată și care vor fi utilizate la momentul aprinderii luminilor. Ne vom distra împreună cu mici provocări, jocuri, cântece, mesaje, rețete pentru deserturi; aceste momente vor fi intercalate, așa că participanții vor putea împărtăși fotografii și impresii pe paginile festivalului.

Astfel, fiecare dintre noi va avea șansa de a redeveni copil și de a descoperi că nu ne trebuie mult pentru a fi fericiți”, au precizat reprezentanții organizației ”Cercetașii României”, Suceava.

Aprinderea gulguțelor va avea loc la 21.30 și se dorește foarte mult sincronizarea momentului. Oamenii vor avea nevoie de lumânări tip pastilă, iar cei care vor amplasa lumânările în curtea lor vor folosi puțin nisip sau pământ pentru stabilitatea gulguțelor.

”Totul se va petrece într-o atmosferă de linişte creată de aceste cutiuțe magice, luminate atât de flacăra lumânărilor, cât și de dorințele oamenilor, alături de speranțele tuturor într-o lume mai bună, în respect pentru pace și în recunoștință pentru frumuseţea vieţii”, au completat organizatorii. (C.R.)