Tuesday , January 31 2023

Femeie de 88 de ani, atacată în propria casă de un tâlhar mascat și înarmat cu un cuțit. Bătrâna s-a luptat cu el, l-a păcălit și l-a pus pe fugă

Tentativa de tâlhărie a avut loc sâmbătă seara, când bărbatul având o mască chirurgicală pe față și fluturând un cuțit i-a cerut bătrânei banii pe care-i are în casă. Femeia, cu deficiențe locomotorii, i-a apucat cu mâna goală cuțitul și i-a smuls masca de pe față. Ca să scape de el, femeia de 88 de ani i-a spus că are bani ascunși într-un borcan, în curte, cerându-i să îl urmeze pentru a-i arăta locul exact. Când au ieșit afară din curte, bătrâna a strigat după ajutor, tâlharul luând-o la goană. A fost prins imediat de polițiști și arestat pentru 30 de zile. 

Luni, 9 mai, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de  ”tentativă la tâlhărie calificată”.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că sâmbătă, 7 mai, în jurul orelor 21:50, individul a pătruns în curtea locuinței unei femei de 88 de ani, persoană ce locuiește singură (aflată într-o vădită stare de vulnerabilitate, datorită vârstei și stării de sănătate, bătrâna având deficiențe locomotorii) și ulterior în interiorul locuinței. Bărbatul avea fața acoperită cu o mască chirugicală și, amenințând-o cu un cuțit, i-a cerut bătrânei să-i banii pe care-i are în casă.

Având prezență de spirit, femeia a apucat cu mâna dreaptă cuțitul care era îndreptat către ea, tăindu-se în palmă, iar cu mâna stângă i-a îndepărtat  autorului masca chirurgicală care-i acoperea fața precum  și fesul purtat  pe cap, fără însă a-l putea recunoaște pe agresor. Ea apucat să observe doar că purta pantaloni scurți de culoare închisă, deoacere picioarele în partea de jos erau descoperite. Tâlharul și-a pus fesul la loc pe cap, a prins-o cu mâna de față femeie provocându-i leziuni, cerându-i în continuare să-i dea toți banii pe care îi are.

Pentru a reuși să scape de agresor, bătrâna de 88 de ani l-a mințit pe acesta că sumele de bani le ține într-un borcan ascuns în afara locuinței, cerându-i să îl urmeze pentru a-i arăta locul exact.

Astfel, sprijinindu-se de obiectele din jur și fiind urmată îndeaproape de agresor, femeia a reușit să iasă din locuință, moment în care a început să strige după ajutor, strigăte care au alarmat vecinii și l-au speriat pe individ care a fugit, părăsind curtea locuinței.

Individul a fost prins imediat de polițiști, iar pe 8 mai a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat luni instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea și a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   (O.S.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. Pedepsele trebuie sa fie de citeva zeci de ani , prin cumularea faptelor , asa ca la americani. Trimis pe minim 20 ani si pus la muncä ticälosul.