Saturday , May 8 2021

Faza I a proiectului „Sistemul Managementului Integrat al Deșeurilor” a ajuns la final. Vicepreședintele Crețu: „Este un proiect  care va satisface cerințele populației și cerințele de mediu”

Lucrările la faza I a proiectului „Sistemul Managementului Integrat al Deșeurilor” au fost finalizate. Vineri, 2 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristi Crețu, s-a aflat la stația de transfer a deșeurilor de la Fălticeni și unde a spus că realizarea acestor investiții reprezintă un pas important pentru colectarea selectivă a deșeurilor în județul Suceava.

„Este un proiect foarte important pentru județul Suceava, un proiect care își propune să realizeze colectarea selectivă, un proiect care va satisface cerințele populației și cerințele de mediu”, a spus, printre altele, Cristi Crețu.

Vicepreședintele CJ Suceava a arătat că în ceea ce privește întregul proiect SMID sunt cuprinse: două depozite ecologice, trei stații de transfer – la Câmpulung, Rădăuți și Fălticeni – și două centre de colectare a deșeurilor voluminoase – la Gura Humorului și Vatra Dornei – dar și închiderea a șapte depozite neconforme alături de construcția a 1.242 de platforme de colectare a deșeurilor reziduale reciclabile și achiziția a 44.000 de unități de compostare și 7.362 de eurocontainere. Astăzi încheiem investițiile realizate în Faza I a proiectului SMID, programul de gestionare a deșeurilor în județul Suceava. Acest proiect este unul foarte complex, finanțat din fonduri europene, în valoare de 136.855.839 lei”, a declarat Cristi Crețu. (D.P.)

Vezi si

Ioan STAN: Niciun ban european nu va ajunge în economie în 2021

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că rezultatul ”aroganței coaliției PNL-USRPLUS-UDMR care a refuzat …