Wednesday , April 7 2021

Examenul de Bacalaureat s-a încheiat. Cei mai mulți candidați au sustinut ultima probă la Biologie, Geografie și Logică

Astăzi s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, 254 de candidaţi au absentat, niciun candidat nu a fost eliminat și nu s-au înregistrat nici cazuri de candidați cu temperatura peste maximul admis.

”Rata de participare a fost de 95,64 %. Astfel, dintre cei 5.835 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline, s-au prezentat 5.581 de candidaţi (Biologie – 1.961, Chimie – 104, Fizică – 293, Economie – 16, Filosofie – 25, Geografie – 1.370, Informatică – 317, Logică, argumentare și comunicare – 1.320, Sociologie – 79 şi Psihologie – 96). Niciun candidat nu a fost eliminat. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis”, a informat inspectorul Cezar Anuței, purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava.

Primele rezultate, cu anonimizarea numelui și prenumelui, vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință de faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie. (O. N.)

Vezi si

Lungu: „Căldura și apa caldă în Suceava vor fi asigurate chiar până la Paști”

Primarul municipiului Suceava a dat asigurări că va fi furnizată, în sistem centralizat, apa caldă …