Monday , February 6 2023

Elevii revin luni la cursuri, după efectuarea unui triaj de către părinți. Se recomandă izolarea la domiciliu a copiilor cu simptome de răceală sau gripă 

Elevii vor reveni la școală luni, 9 ianuarie, când va începe modulul 3 de cursuri al anului școlar 2022-2023. Ministerul Educației a anunțat că școlile se vor redeschide în condiții normale, chiar dacă numărul infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă este foarte mare și în creștere. Trecerea în regim online sau în sistem hibrid nu este luată în discuție în contextul sanitar actual.

”În acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației, într-o conferință de presă comună de la sediul Ministerului Sănătății.

Înainte de a trimite copilul la școală, părintele are obligația de a face un prim triaj, apoi cadrul didactic, când elevul ajunge în sala de clasă, va efectua triajul zilnic. În cazul în care copiii au simptome se recomandă izolarea la domiciliu și urmarea indicațiilor de la medici. De asemenea, purtarea măștii de protecție este recomandată în această perioadă de alertă epidemică.

Următoarea vacanță a elevilor este cea de schi, care a fost stabilită de Inspectoratul școlar Județean Suceava în perioada 6-12 februarie. Modulul 4 începe după vacanța de schi și va ține până joi, 6 aprilie. Vacanța de Paști va avea loc între 7-18 aprilie. Cursurile din modulul 5 se vor desfășura începând cu 19 aprilie și până pe 16 iunie a.c.

Guvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august, să fie zile libere punte, în acest an, între sărbători legale și weekend-uri. Două dintre acestea pică în perioade în care sunt cursuri, astfel că vor trebui recuperate de profesori și elevi. Decizia de actualizare a orarului pentru recuperarea orelor din aceste zile libere va fi luată la nivelul fiecărei unități de învățământ. (O. NUȚU)

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …