Wednesday , October 5 2022

Elev al Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni, unul din cei 10 bursieri ai Academiei Române, în acest an școlar

Academia Română a selectat 10 elevi din colegii naționale și licee din Brașov, București, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou și Tulcea, care vor beneficia de burse de merit în anul școlar 2022-2023. Printre ei se numără Narcis Daniel Axinia, elev al Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni, cu rezultate școlare deosebite.

Evenimentul a avut loc în Aula Academiei, în prezența academicianului Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a membrilor Biroului Prezidiului.

Elevii bursieri au vizitat Academia Română, Muzeul memorial al Academiei Române și Biblioteca Academiei.

Cei 10 elevi au participat în perioada 1-5 august a.c. la școala de vară Sub semnul istoriei”, organizată de Academia Română la Centrul său din comuna General Berthelot, județul Hunedoara. Ei au fost selectați pe baza rezultatelor școlare, a premiilor obținute la olimpiadele naționale și internaționale, motivația și dorința de a acumula cunoștințe și de a evolua profesional, capacitatea creativă și inovativă, dar și situația materială a părinților. Selecția s-a realizat în urma unei competiții la care au participat 64 de elevi din toată țara.

Academia Română a pus bazele unui Program de susținere a elevilor și studenților talentați, cu potențial cognitiv deosebit, care are în vedere identificarea, stimularea și promovarea tinerilor cu rezultate școlare excepționale. Una dintre direcțiile prioritare ale programului Academia Română în dialog cu tinerii o constituie acordarea de burse. (O. NUȚU)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …