Wednesday , July 6 2022

Ei sunt decariștii din acest an la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat, joi, rezultatele inițiale la examenul național de Evaluarea Națională 2022. În județul Suceava sunt opt elevi care au obținut media 10, iar procentul de promovabilitate înregistrat în acest an este de 84,29%.

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2022 sunt Amedeea Lionte, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Albert Ștefan Verciuc, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Sebastian Adrian Varvaroi, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Andrei Vicol, de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Elisabeta Filimon, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, Daria Maria Purdilă, de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Eliza-Miruna Tudose, de la Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc și Teodora Brumă, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava. În principal, este vorba despre elevi șefi de promoție și premianți la olimpiade naționale, după cum au ținut să precizeze directorii unităților de învățământ de la care provin aceștia, copii care au muncit pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu, iar media 10 la Evaluarea Națională vine ca o încununare a eforturilor lor și ca o răsplată binemeritată. Felicitări tuturor!

Sus, de la stânga la dreapta, Amedeea Lionte, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Albert Ștefan Verciuc, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Sebastian Adrian Varvaroi, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Andrei Vicol, de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți; jos – Elisabeta Filimon, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, Daria Maria Purdilă, de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Eliza-Miruna Tudose, de la Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc și Teodora Brumă, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, în ordinea ierarhiei publicate de Ministerul Educației.

În continuarea ierarhiei județene se regăsesc alte câteva zeci de medii foarte mari, candidați care au reușit să obțină 10 la una din cele două probe și peste 9 la cea de a doua, astfel că în urma soluționării contestațiilor situația finală a rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 s-ar putea schimba. Contestațiile pot fi depuse azi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și mâine, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

În toate județele din țară media peste 5 la Evaluarea Națională a fost în proporție de peste 70%. Cea mai mică pondere o are județul Teleorman – 71,8%, iar cea mai mare pondere se regășeste în Cluj, București și Brăila.

Repartizarea computerizată va fi în 14 iulie. Media la Evaluarea Națională 2022 se calculează adunând media generală obținută la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, cu media generală de absolvire a claselor V-VII, care are o pondere de 20%, iar rezultatul se împarte la doi. (Oana NUȚU)

Vezi si

Crescută de un asistent maternal, Alina a ales să devină asistent social și să ajute, la rândul ei, pe cei în nevoie

 Alina nici nu avea doi ani împliniți când a ajuns în grija statului, fiind plasată …