Saturday , June 22 2024

Educatoarea din Bosanci acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe rămâne în arest

Maria Podolak, educatoarea din Bosanci acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe, va rămâne în arest pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Suceava au respins miercuri, 19 ianuarie,  contestația înaintată de femeia arestată vinerea trecută.

Magistrații de la Tribunalul Suceava au respins, ca nefondată, contestația formulată de educatoarea Maria Podolak și au menținut măsura arestării preventive, astfel că va sta după gratii o perioadă de 30 de zile. Soluția este definitivă.

Reamintim că educatoarea, în vârstă de 51 de ani, este acuzată de acte de agresiune sexuală aspra a trei fetițe (una de 3 ani și două de 7 ani). Totul a pornit de la faptul că, în data de 6 decembrie 2021, ea a reclamat faptul că autoturismul său, parcat în fața blocului, a fost incendiat.

În cursul zilei de 17 decembrie, polițiștii l-au identificat pe autorul incendierii, reținându-l pentru 24 de ore, ulterior bărbatul fiind arestat. Însă din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a două fetițe, una de 3 ani și cealaltă de 7 ani, și ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe proprietara mașinii incendiate, Maria Podolak, educatoare la grădinița din cadrul Şcolii Gimnaziale din Bosanci,  pe care a acuzat-o de viol și agresiune sexuală asupra ambelor sale fiice.

Din verificările ulterioare ale Poliției s-a conturat ideea că aceste acte de agresiune sexuală (femeia le-ar fi introdus fetițelor degetele în vagin) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, tot de 7 ani, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate. În urma probatoriului administrat și a două percheziții, efectuate vineri pe raza localităților Suceava și Bosanci, s-a dispus reținerea femeii pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată pentru 30 de zile.

Podolak a contestat măsura arestării preventive, iar azi contestația i-a fost repinsă, așa că educatoarea va rămâne după gratii.

În cel  de-al doilea caz care a șocat opinia publică la sfârșitul săptămânii trecute, în care Chiseliță Vicențiu Dragomir, în vârstă de 59 de ani, profesor de biologie de la Școala din Costâna, a fost arestat fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unei fete de 14 ani, Tribunalul a decis miercuri plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile. În această perioadă, Chiseliță nu are voie să revină la catredră, nu are voie să comunice direct și indirect cu victima, cu colegii de clasă ai acesteia sau cu martorii din dosar.

Reamintim că profesorul este acuzat că în data de 12 ianuarie i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani, care a înregistrat discuțiile cu profesorul, le-a povestit părinților ce a pățit, aceștia anunțând Poliția. Vineri, 14 ianuarie, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței competente, care a dispus arestarea pentru 30 de zile. (O.NUȚU)

 

 

Vezi si

Primarul Lungu susține un nou demers ca Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să primească 20 de hectare de teren

Primarul în funcție al municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre – …