Friday , February 3 2023

Educatoarea din Bosanci acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe a fost eliberată din arest

Maria Podolak, educatoare la grădinița din cadrul Şcolii Gimnaziale din Bosanci, a fost arestată în data de 14 ianuarie 2022, fiind acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe (una de 3 ani și două de 7 ani). Ea a fost plasată acum sub control judiciar pentru 60 de zile și nu are voie să exercite profesia de educatoare, nu are voie să se apropie sau să comunice, pe nicio cale, cu persoanele vătămate și nici cu martorii din dosar.

Educatoarea din Bosanci judecată pentru agresiuni sexuale asupra a trei fetițe a ieșit din penitenciar în urmă cu câteva zile și se află sub control judiciar. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a admis cererea formulată de inculpata Maria Podolak de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 4 mai a.c. Drept urmare, a fost dispusă punerea de îndată în libertate a inculpatei, care se afla în Penitenciarul Bacău.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Maria Podolak nu are voie să exercite profesia de educatoare, nu are voie să se apropie sau să comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele vătămate și nici cu martorii din dosar. De asemenea, ea trebuie să se prezinte la Poliția Municipiului Suceava, desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată și trebuie să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență.

Cercetările în acest caz au început în decembrie 2021, însă educatoarea de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci a fost arestată, sub acuzația de agresiuni sexuale asupra unor minore, în data de 14 ianuarie 2022. Totul a pornit de la faptul că, în data de 6 decembrie 2021, o femeie de 51 de ani din Suceava a reclamat faptul că autoturismul său, parcat în fața blocului, a fost incendiat. În cursul zilei de 17 decembrie, polițiștii au identificat autorul incendierii, reținându-l pentru 24 de ore, ulterior bărbatul fiind arestat. Însă, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a două fetițe minore (una de 3 ani și cealaltă de 7 ani) și ar fi recurs la acest gest pentru a se răzbuna pe proprietara mașinii incendiate, Maria Podolak, educatoare la grădiniță din cadrul Şcolii Gimnaziale din Bosanci, pe care a acuzat-o de viol și agresiune sexuală asupra fiicelor sale. Din verificările ulterioare ale Poliției, s-a descoperit că actele de agresiune sexuală (femeia le-ar fi introdus fetițelor degetele în vagin) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, tot de 7 ani, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate, după cum informase Poliția Suceava. În urma probatoriului administrat și a două percheziții, s-a dispus reținerea femeii pentru 24 de ore, după care inculpata a fost arestată și plasată în penitenciar. (Oana NUȚU)

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …