Monday , November 28 2022

Două neamuri de romi burețari din Voitinel și Horodnic s-au luat la bătaie în Piața Rădăuți. 8 indivizi au ajuns în arest

Sase bărbați și două femei, membri a două familii din Voitinel și Horodnic de Sus, au fost reținuți după ce s-au întâlnit, miercuri, în Piața Agroalimentară din Rădăuți și s-au luat la bătaie. Scandalul a pornit, se pare, de la bureți, ambele “tabere” fiind acum în plin sezon de vânzare a bureților în piețe. Tărăboiul a fost mare, cu pumni și zbierete, dar nimeni nu a fost rănit grav, cei opt fiind reținuți pentru „încăierare” și  „tulburarea liniștii și ordinii publice”

Miercuri, 12 octombrie, la orele 14.01, Poliția Rădăuți, a fost sesizată prin  112  cu privire la faptul că în Piata Agroalimentară mai multe persoane provoacă scandal.

Polițiștii deplasați de urgență la fața locului au găsit un grup de persoane de etnie romă ce se afla în Piața Agroalimentară și vindea ciuperci, iar  în imediata apropiere era un alt grup de romi, aflat în trecere prin Piața Agroalimentară. În urma unor conflicte mai vechi, între cele două grupuri au avut loc discuții contradictorii urmate și de acte de agresiune reciprocă, fără ca vreo victimă să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Ulterior s-a stabilit identitatea persoanelor implicate în cele două tabere, respectiv  B. Gabriel-Emenuel, B. Ruben Samir, B. Mihai, B. Ileana-Daniela, toți cu domiciliul în Voitinel,  în prima ”tabără”  și  L. Constantin Ghiocel, L. Genoveva din Horodnic de Sus, L. Gheorghe, L. Doina Victoria din Voitinel,  în cel de-al doilea grup de scandalagii.

Toți aceștia au fost duși la sediul Poliției Rădăuți, iar în urma administrării materialului probator s-a stabilit că aceștia au fost implicați într-o încăierare, îmbrâncindu-se și lovindu-se  reciproc în incinta pieței agroalimentare Rădăuți, iar prin  violențele comise au tulburat ordinea și liniștea publică.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificate toate persoane implicate în încăierare.

Prin ordonanța din data de 12.10.2022, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale  față de 8 suspecți: L. Constantin-Ghiocel, L. Genoveva, L. Gheorghe,L. Petrea-Lucian, L. Constantin-Trandafir, L. Ancuța, B. Ruben-Samir, B. Gabriel-Emanuel, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare” și  „tulburarea liniștii și ordinii publice”, constând în aceea că  la data de 12.10.2022, orele 14:00, aflându-se în incinta Pieței Agroalimentare Rădăuți, loc de interes public, au participat la o încăierare în cadrul căreia au exercitat acte de violență asupra altor persoane, prin aceste manifestări tulburând ordinea și liniștea publică în zonă și  afectând desfășurarea activității normale a comercianților.

După audierea suspecților, față de aceștia a fost dipusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați procurorului de caz în vederea dispunerii unor măsuri preventive. Persoanele reținute au fost introduse în arestul IPJ Suceava.

”Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca  fiind una sigură şi civilizată”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …

One comment

  1. trebuiau läsati tiganii sä se batä pinä nu mai räminea nici unul.