Saturday , March 2 2024

Două contracte de finanțare pentru reabilitarea a două blocuri din Suceava vor fi semnate vineri

Vineri, 10 martie, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, va fi la București pentru a semna două noi contracte de finanțare a unor proiecte pe PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării, Runda II. „Urmare a implementării proiectului, vor dispărea afișele cu <Atenție, cade tencuiala!>”, a spus Lucian Harșovschi în legătură cu renovarea energetică moderată a Blocului P, de pe Bulevardul 1 Mai nr. 2 (foto).

De acest proiect în valoare totală de 5.607.172,89 lei cu TVA vor beneficia 133 de persoane, suprafața totală de renovare a blocului fiind de 4.785,9 mp, iar printre lucrările propuse în baza expertizei tehnice și a auditului energetic sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum: instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior.

De asemenea, se are în vedere reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, precum și sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente. Sistemele inteligente de umbrire pentru sezonul cald și sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu cu utilizarea surselor regenerabile de energie sunt de asemenea prevăzute în acest prim proiect.

Cel de-al doilea proiect în schimb se referă la renovarea energetică moderată a Blocului 9 A (CASTOR), de pe strada Jean Bart, unde locuiesc 139 de persoane. Suprafața totală de renovare este de 1.778,40 mp și se are în vedere: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum; reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente; instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie.

Valoarea totală a celui de-al doilea proiect pentru care Lucian Harșovschi va merge vineri la București ca să semneze contractul de finanțare este 2.083.578,06 lei cu TVA. (D.P.)

Vezi si

Flutur: A fost emis acordul de mediu pentru tronsonul Suceava-Siret al Autostrăzii A7

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că vineri, 1 martie 2024, a fost …