Wednesday , February 28 2024

Două cadavre carbonizate găsite în urma unor incendii la Sasca Mică și la Pârteștii de Jos

Ambele incendii au avut loc în cursul zilei de sâmbătă u în primul caz, victima a fost un bărbat de 49 de ani, suferind de un grav handicap, găsit mort în casa cuprinsă de un incendiu pornit de la jarul căzut din sobă. la Pârteștii de Jos, victima nu a putut fi identificată, cadavrul carbonizat fiind găsit într-o șură dintr-o gospodărie nelocuită de aproximativ 10 ani. Focul ar fi pornit de la o țigară aruncată în șura plină de fân

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 7, a fost anunțat un incendiu la o casă de pe strada ștefăneștilor din satul Sasca Mică, comuna Cornu Luncii.

Bozonc Vasile, de 49 ani, locuia singur în locuința sa din satul Sasca Mică, suferea de o dizabilitate locomotorie, deplasându-se cu ajutorul unui cadru și cu toate acestea era cunoscut ca fiind consumator de băuturi  alcoolice.

Din primele verificări ale poliției s-a stabilit faptul că bărbatul nu avea rude, fiind îngrijit de vecini.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri voluntari din  Cornu Luncii, un echipaj din Baia, precum și două echipaje de pompieri din cadrul I.S.U. Bucovina-Detașamentul de Pompieri Fălticeni care au lichidat incendiul, stabilindu-se drept cauză a producerii „jar sau scântei căzut din sistemele de încălzit”.

În urma incendiului, locuința în cauză a ars în totalitate, iar cu ocazia intervenției, pompierii au descoperit în interiorul locuinței cadavrul carbonizat al proprietarului, Bozonc Vasile.

Trupul carbonizat al unei persoane, găsit în urma unui incendiu la o gospodărie nelocuită din Pârteștii de Jos

Sâmbătă seara, la ora 19.23, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 despre faptul că arde o casă la Pârteștii de Jos.

Incendiul a izbucnit într-o gospodărie nelocuită de circa 10 ani, imobilul fiind amplasat într-o zonă izolată din Pârteștii de Jos, lângă albia pârâului Soloneț, unde există doar două imobile în zonă.

Focul a pornit din șura imobilului, care a fost distrusă în întregime, fiind afectată și o altă anexă, situată în vecinătatea acesteia. Anexele nu erau racordate la rețeaua de energie electrică. După lichidarea incendiului de către echipajele I.S.U. sosite la fața locului, în șură  a fost identificat un cadavru complet carbonizat al unei persoane a cărei identitate nu a putut fi stabilită.

Cadavrul a fost ridicat de firma specializată și depus la morga Spitalului Județean Suceava, în vederea efectuării necropsiei.

Cu ocazia cercetării locului faptei s-a constatat că în anexa distrusă (șură) se aflau depozitate cantități mari de fân uscat.

Echipajele ISU care s-au deplasat la incident au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului- neglijență, sursa probabilă  de aprindere – țigară.

Din primele cercetări a rezultat că cea mai probabilă ipoteză de lucru este că o persoană s-a adăpostit în anexa imobilului nelocuit, în care se aflau depozitate cantități mari de material inflamabil. Pe fondul neglijenței, materiile combustibile din anexă s-au aprins cel mai probabil de la o țigară aprinsă, incendiul s-a propagat cu rapiditate, iar persoana care se adăpostea în imobil nu a reușit să se salveze.

Au fost efectuate investigații în rândul persoanelor fără adăpost din zona, însă nu au fost obținute date care să conducă la identificarea victimei.

Duminică , a fost  reluată cercetarea la fața locului, vor fi continuate investigațiile, urmând a fi ridicate și înregistrările video din proximitatea haltei Pârteștii de Jos, în vederea stabilirii identității cadavrului carbonizat.

FOTO: ISU Suceava

Vezi si

Sentință definitivă: Spitalul Județean Suceava, obligat să plătească 800.000 de euro familiei unui prunc mort în 2016 în urma unor infecții nosocomiale

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost condamnat marți, 27 februarie …