Thursday , April 18 2024

Doi ofertanți la licitația pentru furnizarea produselor de panificație în școlile și în grădinițele cu program normal din județul Suceava

La data de 2 iunie, când a fost termenul limită de depunere a ofertelor, s-au prezentat două oferte, prima fiind din partea companiei MOPAN SA, iar a doua din partea asocierii firmelor PARISIENNE A LA VYS SRL în calitate de lider de asociere și a firmelor BUZDEA COM SRL și AGROSEMCU, primele două din județul Suceava iar a treia din județul Prahova

Consiliul Județean Suceava a organizat o licitație deschisă pentru atribuirea unui acord-cadru de furnizare a produselor de panificație (cornuri, alternativ cu covrigi simpli/biscuiți uscați, în mod unitar, în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev) în grădinițele cu program normal – de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate – precum și în școlile primare și gimnaziale – de stat și particulare – din tot județul. Limita valorică zilnică/preșcolar/elev cuprinde prețul integral de achiziție a produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuție și depozitare a acestora, după caz, și este de 0,57 lei cu TVA. Prețul unitar al produselor de panificație a fost stabilit în baza prevederilor din HG 640/2017 privind Programul pentru școli al României în perioada 2017-2023 și stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017-2018, cu modificările și completările ulterioare.

La data de 2 iunie, când a fost termenul limită de depunere a ofertelor, s-au prezentat două oferte, prima fiind din partea companiei MOPAN SA, iar a doua din partea asocierii firmelor PARISIENNE A LA VYS SRL în calitate de lider de asociere și a firmelor BUZDEA COM SRL și AGROSEMCU, primele două din județul Suceava iar a treia din județul Prahova. Ofertele trebuie să fie valabile până la 02.10.2021, ceea ce este un indiciu cum că CJ Suceava vrea să finalizeze în august-septembrie analiza ofertelor, să delibereze iar apoi să încheie acordul-cadru și contractele subsecvente.

Estimarea cantităților minime care ar putea fi solicitate pe durata acordului-cadru este pentru 26.938.395 bucăți (valoarea de 14.007.965,40 lei fără TVA) iar estimarea cantităților maxime este 31.968.925 bucăți (valoarea de 16.623.841,00 lei fără TVA). Ulterior încheierii acordului cadru se încheie contractele subsecvente ale căror estimări ale cantităților sunt de minim 13.174.945 bucăți și maxim 15.654.345 bucăți și unde valoarea celui mai mare contract subsecvent să fie de 7.156.994,00 lei fără TVA. Prețul unitar/unitatea de produs care rezultă din prețul total ofertat în licitația electronică, ca urmare a finalizării procedurii de licitație deschisă, va determina prețul fiecărui contract atribuit ulterior.

Durata acordului – cadru este, conform anunțului de participare, de doi ani. Prețul ofertei contează în pondere de 95% și va intra în licitație electronică și în reofertare iar lanțul de aprovizionare (componenta tehnică) va conta în pondere de 5%.

CJ Suceava va invita – pe cale electronică – la etapa finală de licitație electronică ofertanții care au depus oferte admisibile. Licitația electronică se va desfășura într-o singură rundă, pe durata unei zile lucrătoare iar elementul care va face obiectul procesului repetitiv (de ofertare) la va fi prețul total fără TVA. Limita valorii zilnice pe elev/preșcolar, nu trebuie să fie mai mare de 0,52 lei fără TVA, iar prețul ofertei nu trebuie să depășească valoarea estimată. CJ Suceava nu va începe licitația electronică mai devreme de 2 zile lucrătoare după data transmiterii invitațiilor. Nu se va folosi pas de licitare iar în cazul modificării clasamentului licitația nu se prelungește automat, ofertanții putând vedea cea mai bună ofertă.

Dat fiind că nu au fost depuse oferte admisibile de la trei operatori economici, CJ Suceava ar putea încheia acordul-cadru cu cei doi operatori economici dacă ofertele mai sus amintite vor fi considerate admisibile în toate fazele de evaluare. Dacă nu vor fi ambele oferte admisibile acordul-cadru se va încheia cu un operator economic, caz în care nu se va relua competiția la atribuirea contractelor subsecvente. Dacă acordul-cadru va fi, însă, încheiat cu mai mulți operatori economici, contractele subsecvente se vor atribui prin reluarea competiției. (D.P.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …