Friday , August 6 2021

Doi căruțași au ajuns la spital, după ce au fost tamponați în toiul nopții

Accidentele s-au petrecut la Bivolărie și în zona Fălticeniului. In ambele cazuri, vinovați pentru producerea accidentelor au fost căruțașii

Două accidente rutiere grave în care au fost implicate căruțe s-au petrecut în noaptea de miercuri spre joi pe drumurile din județul Suceava. În urma lor, ambii căruțași au ajuns la spital.

Primul accident a avul loc la Bivolărie, unde un tânăr de 27 ani din Vicovu de Sus, aflat în parcarea de lângă școală, în partea dreaptă a sensului de deplasare comuna Vicovu de Jos către comuna Putna, cu ocăruță, a ieșit pe strada dorind să întoarcă atelajul hipo spre a se deplasa spre comuna Putna, dar nu s-a asigurat corespunzător, fiind acroșat  lateral de către autoturismul marca Audi A6, , înmatriculat în Marea Britanie și condus de către un tânăr de 21 de ani din comuna Straja, ce circula din direcția comuna Vicovu de Jos către comuna Putna.

În urma accidentului a rezultat rănirea căruțașului, care a fost preluat de  un echipaj SMURD, și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conducătorul atelajului hipo nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, dar i s-au recoltat o probă de sânge la spital.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, pentru lămurirea tuturor aspectelor și stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă de 1.305 lei pentru lipsă ITP și 1.000 lei pentru lipsă RCA.

 

Al doilea accident s-a petrecut în zona Fălticeniului, unde un tânăr de 20 de ani, în timp ce se conducea din direcția Fălticeni către Baia, în afara localității, nu a observat o căruță care se deplasa în aceiași direcție și a lovit-o în partea din spate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a căruțașului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni, fiind diagnosticat cu ”multiple escoriații față, plagă parietală stânga și contuzie gambă stânga”  precum și a conducătorului auto, care a fost diagnosticat cu „contuzie umăr stâng”.

Căruțașul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,00 și i s-au recoltat de asemenea probe de sânge.

Vinovat de comiterea accidentului se face căruțașul care nu are semnalizat atelajul hipo și nici nu folosea vestă reflectorizantă.

În cauză a fost întocmit dosar penal  în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”. (O.S.)

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …