Tuesday , August 9 2022

Din cauza unei adeverințe completată greșit, dosarele a 26 de cadre didactice care își doresc să devină directori școlari au fost respinse

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a remediat eroarea în etapa de evaluare a dosarelor de înscriere la concursul de ocupare a posturilor vacante de director/ director adjunct, astfel că au fost validate toate cele 38 de candidaturi depuse în această sesiune. La nivelul județului sunt vacante 44 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, și anume 31 de director și 13 de director adjunct.

Etapa a treia a concursului de ocupare a posturilor vacante de director/ director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava a atras 38 de candidați, însă doar 12 dosare de înscriere au fost validate în primă fază. Ceilalți 26 de candidați erau cât pe ce să piardă șansa de a concura pentru posturile vacante de directori școlari din cauza unei adeverințe care a fost completată greșit. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a remediat eroarea, valabilă în toate cele 26 de cazuri, în etapa de evaluare a dosarelor de înscriere la concursul de ocupare a posturilor vacante de director/ director adjunct, astfel că au fost validate 38 de candidaturi pentru această sesiune.

”Toate cele 26 de dosare au fost respinse în primă fază din cauza adeverinței privind calificativul candidaților. Ei nu au știut că se ia în calcul și perioada de 8 luni din acest an, până în iunie, astfel că nu se încadrau în criteriul privind calificativul <Foarte bine> acordat în ultimii 2 ani școlari. În această sesiune avem 38 de candidați validați să participe la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director și director adjunct”, a declarat Grigore Bocanci, șeful IȘJ Suceava.

În această sesiune, un singur candidat a optat să-și publice numele – Camelia Hreban, profesor de limba română la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, celelalte 37 de candidaturi fiind anonimizate cu coduri.

Potrivit metodologiei, pentru a putea participa la concursul pentru directori școlari candidatul trebuie să fie titular pe post, să aibă o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani, calificativul ”Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari și să nu fi fost sancționat disciplinar în anul școlar curent și în ultimii 2 ani școlari, printre altele.

La nivelul județului Suceava, sunt vacante 44 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, și anume 31 de director și 13 de director adjunct.

Proba scrisă se va desfășura în data de 8 septembrie a.c., iar interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie. Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/ unități de învățământ se va face în data de 3 octombrie, urmând ca pe 4 octombrie să fie validate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie să fie emise deciziile de numire. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Femeie de 82 de ani din Broșteni, găsită moartă după ce a fost violată de un individ de 37 de ani

Blestemăția s-a petrecut joi noaptea, când bărbatul, băut, a intrat peste bătrână în casă, știind …