Saturday , June 3 2023

Deși rămâne pe locul 5, Aeroportul Sucevei este singurul din topul național pe trend descendent în ce privește numărul de călători

Clasamentul aeroporturilor din țară după numărul de pasageri a rămas în aprilie   neschimbat, conform ultimelor date pe care Asociația Aeroporturilor din România le-a publicat cu referire la rezultatele lunii precedente. Astfel, aeroportul Sucevei continuă să rămână pe același onorant loc 5 în clasamentul național cu privire la numărul de pasageri procesați.

Cu diferența că numărul călătorilor este ceva mai mic: 64.961 de pasageri în luna martie, față de 63.410 pasageri în luna aprilie. Deși este vorba de o reducere cu nici trei procente doar, este însă de remarcat că doar Aeroportul Sucevei se află în trend descendent al numărului de pasageri din aeroporturile aflate în prima jumătate a clasamentului național, prin raportare la luna martie. Astfel, atât aeroporturile de la București, Cluj, Iași și Timișoara (aflate pe primele poziții ale clasamentului), cât și cele de la Craiova, Sibiu și Târgu Mureș (aflate pe locurile 6 – 8) au înregistrat creșteri ale numărului de pasageri.

Deși luna trecută Craiova a crescut cu circa 11 mii de pasageri iar Suceava a scăzut cu aproape 1.500, Suceava continuă să se situeze în fața aeroportului din Bănie, însă este corect să menționăm că dacă în martie diferența era de peste 22 de mii, în aprilie doar 11 mii de pasageri este diferența. În aceste fel, nu este chiar greșit scenariul cum că dacă nu se întâmplă ceva cât de repede cum ar fi deschiderea și la Suceava a noului terminal așa cum a fost recent și la aeroportul de la Craiova, atunci este posibil ca în luna mai, sau cel târziu luna iunie Suceava să fie devansată de Craiova.

Reamintim că prima dată la finele primului trimestru din 2022 aeroportul Sucevei atinsese locul 5 ca număr de pasageri, locul fiind menținut din iulie 2022, până la finele anului trecut, în condițiile în care la finele lui 2021 se afla pe locul 6, adică pe locul pe care acum Craiova se află și de pe care se străduie să se ridice. (D.P.)

Vezi si

USV, în Topul internaţional al universităţilor privind contribuţia la dezvoltarea durabilă a societăţii

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava se regăsește în Topul internaţional al universităţilor privind contribuţia la …

One comment

  1. Este din cauza ca Organizatia ‘re Management a Destinatiei nu s-a ocupat de finalizarea proiectelor din planul de afaceri pe anul in curs sau pentru .ca nu s-a finalizat gardul perimetral la.aeroport?
    Posibil sa aiba ceva si cu destinatiile de zbor catre aeroporturile de mana a doua zic eu…