Wednesday , February 21 2024

Deputatul “sucevean” Vlad Popescu, fiul primarului pușcăriaș Piedone, vrea să candideze la Sectorul 5. Suceava îi urează multă baftă!

Vlad Popescu  a obținut un mandat de parlamentar după ce a fost băgat cu forța de la București pe listele PSD Suceava. Tatăl său, fost primar la Sectorul 4 și apoi la Sectorul 5 din București, a fost condam­nat definitiv săptămâna trecută la patru ani de închisoare în dosarul COLECTIV. Acum, atât bătrânul cât și Piedone jr. dau de înțeles că deputatul va candida pentru Primăria Sectorului 5. Din primele reacții însă conducerea centrală a PSD nu pare dornică să-l susțină pe fiul primarului recent condamnat. Dacă Vlad Popescu ar ajunge să câștige ale­ge­rile pentru Sectorul 5, locul său în Camera Deputaților ar urma să fie luat de consilierul județean Larisa Blănari.

Puțini suceveni mai știu, dacă or fi știut vreodată, că din toamna lui 2020 sunt reprezentați în Parlamentul României de bucureșteanul Vlad Popescu. Acesta este fiul lui Cristian Popescu poreclit Piedone, fost primar al Sectorului 4 București, ajuns apoi primar la Sectorul 5, care a fost condamnat joi de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare în dosarul COLECTIV. Decizia este definitivă și, așa cum prevede legea, în scurt timp trebuie organizate alegeri în Sectorul 5.  Pe drumul spre pușcărie, Cristian Popescu Piedone ar fi spus că fiul său, deputatul ”sucevean” Vlad Popescu, va candida pentru pentru funcția pentru funcția pe care el a pierdut-o.

De asemenea, mai multe surse din București susțin că Piedone jr. intenționează să candideze la Sectorul 5.  Dacă acest lucru se va întâmpla, este de văzut din partea cărui partid va candida Vlad Popescu.

Meritele sale politice sau de orice alt fel ale tânărului Piedone sunt necunoscute. În decembrie 2020, acesta a obținut un mandat de parlamentar pe listele PSD, după o negociere în trei: Cristian Popescu Piedone (tatăl său) – Marcel Ciolacu – Dan Voiculescu. Mai întâi, Piedone a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3.

Apoi, în schimbul susținerii media, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai ”profesorului” Voiculescu. Printre cei aleși s-a numărat și Vlad Popescu, fiul lui Piedone. Pentru că nicio organizație PSD nu voia să și-l asume – din motive de imagine -, Piedone a fost trimis să candideze pe listele PSD Suceava.

”Implantul” în organizația suceveană ar fi fost  orchestrat și garantat de deputatul Eugen Bejinariu, unul dintre cei mai vechi lideri social-democrați. Mai mulți primari PSD din județ au protestat atunci și au declarat că nu vor face campanie pentru bucureșteanul băgat cu forța pe lista de la Suceava, dar vociferările lor s-au pierdut în vacarmul alegerilor și Vlad Popescu ”ne reprezintă” de atunci în Camera Deputaților.

O primă reacție, deloc încurajatoare pentru noile planuri ale deputatului ”sucevean”, a venit din partea senatorului PSD Robert Cazanciuc. Acesta a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că Vlad Popescu ”poate moşteni de la tată bune obiceiuri, educaţie” şi că nu ar vrea ”să transferăm către copii o formă de vinovăţie a tatălui”. ”Ştiu că este într-o organizaţie, nu ştiu unde, faptul că a ales să fie social-democrat este opţiunea fiului. Nu ştiu dacă au făcut o alianţă, nu cred că au candidat pe liste altele decât PSD. Asta nu înseamnă că va fi susţinut de PSD pentru a candida la primărie, organizaţia de Bucureşti va decide cine e cel mai bun candidat”, a mai spus Cazanciuc.

Vineri deja lucrurile se complicaseră și ziare.com anunța că Gabriela Firea, liderul PSD București, îl susține pe Daniel Florea, fostul edil al sectorului, învins chiar de Piedone la alegerile locale din 2020. De altfel, Florea i-ar fi făcut mai multe plângeri penale lui Piedone în ultimul an.

Însă, conform ziare.com, Piedone cel mic se bazează pe sprijinul mediatic oferit de trustul lui Dan Voiculescu și pe infrastructura de vot organizată de tatăl său. ”Sectorul 5 găzduiește mai multe grupări de interlopi din București. Totuși, organizația PSD București va decide candidatul pentru Sectorul 5. Iar liderul PSD București, Gabriela Firea, are alte planuri. Firea îl susține pe unul dintre apropiații săi, Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 între 2016 și 2020. (…) Surse din PSD susțin că Dan Voiculescu încearcă să o convingă pe Gabriela Firea că Piedone jr. e cel mai potrivit candidat pentru Sectorul 5. Relația dintre Gabriela Firea și Dan Voiculescu este foarte caldă”, scrie Ziare.com.

Luni si președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 5, ci forurile de conducere ale partidului. Surse politice susțin că Marcel Ciolacu ar prefera alt candidat, nicidecum Piedone junior.

“Agenda partidului o face PSD, nu persoane din PSD. Vom lua o decizie în forurile de conducere când va fi cazul, până atunci suntem preocupați doar de guvernare. Partidul decide, nu unul sau altul”, a spus Marcel Ciolacu în ședința conducerii PSD, susțin surse politice pentru ziare.com.

Reactia presedintelui PSD vine, probabil, dupa ce chiar bătrânul Piedone a transmis luni dimineata din pușcărie că fiul său va candida pentru fotoliul de primar al Sectorului 5.

FIUL MEU VLAD VĂ ESTE LA DISPOZIȚIE AȘA CUM V-AM FOST EU!  ORICE PROBLEME AVEȚI, ORICE PLANURI AVEȚI PENTRU COMUNITATE, VORBIȚI, VĂ ROG, CU VLAD!

ESTE TÂNĂR, ESTE PĂRINTE, ESTE MUNCITOR ȘI, ÎMPREUNĂ CU ECHIPA PIEDONE, POATE FACE ÎN SECTORUL 5 EXACT CEEA CE TREBUIE! ÎMPREUNĂ CU VLAD, CONTINUAȚI SĂ FACEȚI IMPOSIBILUL… POSIBIL”,  spune de după gratii (!) Cristian Popescu Piedone.

Consilierul județean Larisa Blănari ar putea deveni deputat

De la preluarea mandatului și până azi, deputatul PSD de Suceava Vlad Popescu a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților de două ori. Prima dată când a depus jurământul, în 21 decembrie 2020, și a doua oară pe 1 martie 2021, cu o scurtă intervenție în cadrul ședinței de prezentare şi dezbatere a Proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.  A depus 30 de întrebări sau interpelări și, alături de alți parlamentari, a inițiat 31 de propuneri legislative, din care 5 au fost promulgate ca legi. Vlad Popescu Piedone face parte din Comisia pentru industrii şi servicii, precum și din  Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor și este membru al grupurilor parlamentare de prietenie cu Republica Senegal, Republica Turcia și Republica Elenă.

În cazul în care Vlad Popescu va câștiga alegerile pentru Sectorul 5, locul său în Camera Deputaților ar urma să fie ocupat de consilierul județean Larisa Blănari, conform listelor depuse de PSD Suceava pentru alegerile de la sfârșitul anului 2020.

Numele acesteia a mai fost vehiculat recent și pentru un post de subprefect al județului, dar până la urmă Larisa Blănari, jurist de meserie, a declinat oferta. Nu se poate vorbi despre o activitate politică bogată sau cunoscută a acesteia, dar ținând cont de faptul că măcar este suceveancă și teoretic cunoaște mult mai bine problemele locale, nu putem decât să ținem pumnii strânși și să-i urăm mult succes în alegerile pentru Sectorul 5 lui Vlad Popescu, care are marele merit că este fiul celui poreclit Piedone. (O.S.)

Vezi si

Concurență de 13,5 candidați pe un post de asistent medical la concursul organizat de Spitalul Clinic Județean Suceava

Toate dosarele celor 103 candidați au fost aprobate. S-au înscris în vederea susținerii concursului de …