Friday , August 6 2021

Demersuri pentru finanțarea unor proiecte importante pentru spitalele din județul Suceava

 „Așteptăm deschiderea licitațiilor pentru Spitalul de Copii din Suceava. Este un spital cu 450 de paturi, ceea ce înseamnă o investiție uriașă, de 93 de milioane de euro pentru tot județul Suceava. Spitalul de Boli Infecțioase este o investiție importantă pentru a putea separa, dacă Doamne ferește mai avem o pandemie, să nu mai amestecăm Covid-ul cu non-Covid. De asemenea, am discutat și despre alte proiecte importante, cum este secția de Oncologie de la Suceava”, a spus Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, după vizita în județul Suceava a secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. 

Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, la Rădăuți în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a fost și un prilej pentru a face demersuri cu privire la susținerea unor proiecte de investiții pentru câteva spitale din județ

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, despre diverse proiecte pe zona de sănătate. Menționăm că Andrei Baciu a purtat aceste discuții vineri, 11 iunie, la o vizită de lucru în județul Suceava unde a fost prezent în municipiul Rădăuți și a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID-19 din centrul localității, nu fără să aibă loc înainte o discuție la sediul primăriei cu primarul Bogdan Loghin și Gheorghe Flutur.

Referitor la Rădăuți, discuțiile s-au purtat cu privire la modernizarea Spitalului Municipal, însă Gheorghe Flutur și Andrei Baciu au avut discuții și cu privire la investițiile de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„A fost și o întâlnire și cu managerul Alexandru Calancea de la Spitalul Județean Suceava, pentru că așteptăm deschiderea licitațiilor pentru Spitalul de Copii din Suceava. Este un spital cu 450 de paturi, ceea ce înseamnă o investiție uriașă, de 93 de milioane de euro pentru tot județul Suceava. Spitalul de Boli Infecțioase este o investiție importantă pentru a putea separa, dacă Doamne ferește mai avem o pandemie, să nu mai amestecăm Covid-ul cu non-Covid. De asemenea, am discutat și despre alte proiecte importante, cum este secția de oncologie de la Suceava. Pentru că din păcate avem foarte mulți diagnosticați și avem nevoie de această secție extinsă și avem un proiect foarte curajos în acest sens”, a spus Gheorghe Flutur, adăugând despre construcția heliportului de pe SJU Suceava și amintind că Ministerul Sănătății a alocat județului Suceava un elicopter SMURD pentru intervenții în situații de urgență.

Referitor la investițiile din Rădăuți, Gheorghe Flutur a precizat: „Sunt aici câteva proiecte de aproape 5 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea Spitalului Municipal Rădăuți. Deocamdată sunt proiecte pentru Compania Națională de Investiții, dar noi dorim să treacă și pe fonduri europene. Sunt pavilioane care trebuie modernizate, e nevoie de dotări în continuare. și am discutat nu numai de Rădăuți, de întreaga zonă. și o să vorbim și despre Vicovu de Sus, pentru că este o zonă la care e arondată foarte multă populație din zona greu accesibilă a județului”.

Nu au fost însă omise demersurile referitoare la campania de vaccinare anti-COVID-19 – de altfel, acesta a fost scopul vizitei în județul Suceava a secretarului de stat Andrei Baciu – în care a fost reafirmat dreptul fiecărui cetățean de a alege, dar și importanța de a merge cu campania de vaccinare în cât mai multe zone îndepărtate/izolate din mediul rural. Totodată, s-au adus mulțumiri corpului medical de la Rădăuți „pentru efortul uriaș” derulat în pandemie și pentru Primăria Rădăuți care a fost „foarte implicată”. (D.P.)

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …