Thursday , May 23 2024

De luni se închide secția de Psihiatrie de la Rădăuți

Pacienții internați vor fi externați sau redirecționați către alte unități spitalicești. S-a luat această decizie după ce secția a rămas cu un singur medic. In urmă cu un an, aici lucrau patru medici psihiatri. La Spitalul Municipal Rădăuți va fi doar Ambulatoriu de Psihiatrie.

 

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți a anunțat că începând de luni, 20 iunie, secția de Psihiatrie din cadrul unității spitalicești se închide, fiind deschis doar cabinetul de specialitate din Ambulatoriu. Se pare că s-a luat această decizie din cauza faptul că trei din cei patru medici psihiatri care activau în cadrul secției au părăsit unitatea spitalicească și nu mai poate fi acordată asistență medicală în permanență. Pacienții care sunt acum internați în secție, vor fi externați sau transferați la alte unități spitalicești. În acest moment, nu se mai fac internări în secția de Psihiatrie Rădăuți, cazurile fiind redirecționate către Suceava.

”Secția Psihiatrie – internări continue, își suspendă activitatea din cauza lipsei de medici. În acest moment, dintre cei doi medici psihiatri, unul este în concediu medical, celălalt este la capătul puterilor făcând peste 30 de gărzi consecutive. Așadar, activitatea psihiatrie SMR se va reduce în perioada următoare doar la consultații în ambulatoriu, dupa cum urmează: în luna iunie în intervalul Dorim să știți că în ultima perioadă s-au făcut demersuri pentru rezolvarea acestei situații, au fost contactați medici psihiatri în vederea angajării acestora, s-au făcut solicitări și către alte spitale din județ pentru eventuale detașări de medici cu această specialitate, pănă în acest moment rezultatele nu au fost favorabile. Lucrăm în continuare la acest aspect”, a transmis pe facebook Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuți. (C. R.)

Vezi si

Patru blocuri din centrul Sucevei vor fi renovate în cel mult un an de zile (FOTO)

Contractul pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală a Sucevei a fost …