Wednesday , March 29 2023

De luni, noi schimbări pe traseele autobuzelor din Suceava

Incepând din 6 februarie, autobuzele TPL vor reveni pe vechile trasee, astfel încât că­lătorii să nu mai schimbe mașinile în stația Orizont. Pe linia 15 Dobrilă Eugen-Orizont auto­bu­zele TPL vor circula până în centru cu o frecvență de 30 de minute, va exista o cursă suplimentară pe ruta Dobrilă Eugen-Şcoala Gimnazială nr. 5 cu plecare la ora 7.40, cursa strada Plevnei-Orizont va fi prelungită până în centru cu plecare la ora 6.20, iar pe rutele Laniște-Orizont și Aleea Dumbrăvii-Orizont se va circula până în centru.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că, în urma unor consultări cu cei de la societatea TPL SA, a fost modificat programul de circulație al autobuzelor care deservesc mai multe linii de transport.

În conferința de presă de miercuri dimineață, Ion Lungu a declarat că, începând din 6 februarie, autobuzele TPL vor reveni pe vechile trasee, astfel încât călătorii să nu mai schimbe mașinile în stația Orizont.

Pe linia 15 Dobrilă Eugen-Orizont autobuzele TPL vor circula până în centru cu o frecvență de 30 de minute, va exista o cursă suplimentară pe ruta Dobrilă Eugen-Şcoala Gimnazială nr. 5 cu plecare la ora 7.40, cursa strada Plevnei-Orizont va fi prelungită până în centru cu plecare la ora 6.20, iar pe rutele Laniște-Orizont și Aleea Dumbrăvii-Orizont se va circula până în centru.

Anunțul de miercuri dimineață vine după ce, în urmă cu două săptămâni, primarul Ion Lungu a declarat că a cerut directorului societății TPL SA Suceava, Gabriel Petruc i-să modifice programul curselor. Practic, se revine la o parte din traseele modificate, mai ales pe liniile cele mai importante.

Edilul a recunoscut că modificările au fost operate ca urmare a unor solicitări din partea publicului și că nu țin de raționamentul financiar care a stat la baza deciziei inițiale de a face respectivele trasee, dar și că vor fi „adaptări din mers” în sensul că peste o lună de zile sunt posibile noi modificări. „Eu sunt optimist că, până la urmă o vom scoate la capăt. Sigur, nu este foarte ușor atunci când se vine cu ceva nou. Ne vom regla din mers, până vom găsi un optim între veniturile în creștere cu 25% față anul trecut, și gradul de satisfacere a cetățenilor” a declarat Ion Lungu.

Din punctul său de vedere, aceste servicii de transport public sunt în interesul cetățenilor și de aceea când se face un lucru nou trebuie să crească în primul rând calitatea pentru ca să fie cetățenii mulțumiți, altminteri eventuale câștiguri suplimentare de două-trei sute de mii de euro din trasee mai rentabile economic sunt zadarnice fără a fi un grad semnificativ de mulțumire printre cetățeni. (D.P.)

 

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …

One comment

  1. Cetățeanul obosit

    Singurii cu care nu s-a consultat domnul primar sunt cetățenii. A rezultat astfel o noua varianta de transport fracturat, total nefuncțional. De exemplu, linia 29 pleacă din Itcani către Centru la aceeași ora cu microbuzul 17 din Centru către Casa de Pensii, ori aceasta ar fi trebuit sa fie legătura celor care merg din Itcani la Casa de Pensii. Prima cursă a liniei 29 pleacă de la Uzina de apa la 7.30 în loc de 17.15 cum era înainte, astfel ca nimeni nu mau poate ajunge la timp la scoala sau la serviciu. Exemplele pot continua. Nu exista legături funcționale între noile trasee și cele vechi. A fost doar o lupta a orgoliilor între primar și conducerea TPL. din care au ieșit înfrânți tot cetățenii.