Sunday , June 26 2022

Criza forței de muncă și prețurile în creștere la materiile prime dau peste cap programul de asfaltări dn Suceava

Cea mai gravă problemă avută în această perioadă în municipiul Suceava este legată de lucrările de asfaltare. Pe lângă faptul că s-au majorat prețurile la materiale, firmele care asfaltează nu au forță de muncă calificată, nu au forță de muncă suficientă.

„Pe lângă faptul că au crescut prețurile la materiale nu sunt nici muncitori calificați pentru asfaltări”, a spus primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 11 mai. Primarul a declarat că pentru acest an sunt alocați 25 de milioane de lei pentru lucrări de asfaltare în municipiu și speră că se vor face intervenții pe circa 50 de străzi din oraș.

Totuși, numărul limitat de 6-7 formații de lucru față de alți ani când erau și câte 12 până la 15 formații de lucru în municipiul Suceava arată clar cât de gravă este criza forței de muncă.

„Principala problemă pe care o am astăzi în municipiul Suceava este că sunt multe străzi care trebuie asfaltate, reparate, iar din păcate lucrurile nu merg cu trebuie”, a recunoscut Ion Lungu. Deși așteaptă să se finalizeze noua licitație pentru asfaltări în municipiu, edilul nu are neapărat vești bune: prețurile din oferte sunt foarte mari, cu 85% mai mari decât cele din prezent. (D.P.)

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …