Saturday , July 20 2024

Creșterea traficului de camioane care tranzitează Vama Siret este inevitabilă

Autoritățile județene sucevene se pregătesc să facă față unui trafic mai mare de camioane dinspre și spre Ucraina. Câteva afirmații în acest sens a făcut chiar prefectul Alexandru Moldovan, într-o conferință de presă de joi, 5 octombrie,  acesta a declarat că deocamdată se constată o creștere a numărului de TIR-uri care intră în țară, în jur de 800 pe zi, dar fără să fie de natură să îngrijoreze deocamdată.

Cu toate acestea, în condițiile în care traficul din PTF Isaccea a fost rerutat spre PTF Siret – prefectul Alexandru Moldovan afirmând chiar că a fost informat despre așa ceva – atunci este destul de predictibil scenariul creșterii valorilor de trafic rutier.

„Principala preocupare este desfășurarea acestui trafic”, a spus Moldovan care a menționat că împreună cu Biroul de prognoză a Serviciului Poliției Rutiere s-au stabilit trei strategii care vor fi puse în aplicare în funcție de numărul de camioane care includ și folosirea unor rute de comunicație alternative atât pe relația cu PTF Siret cât și cu PTF Vicovu de Sus.

Una este legată de cetățenii localităților care sunt tranzitate de camioane și că se continuă ca în anumite intervale de timp să fie oprită circulația camioanelor pentru a permite localnicilor să meargă la serviciu, iar elevilor să meargă și să revină de la școală. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …