Wednesday , February 8 2023

Creștere uriașă la Suceava a cererilor de eliberare a pașapoartelor

La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Suceava se înregistrează o medie de 550 cereri pe zi pentru pașapoarte simple electronice, față de circa 200 cereri pe zi, în urmă cu două săptămâni. Circa 60% dintre cereri sunt depuse pentru minori.

Conform unei informări transmise luni dup-amiaza de Prefectura Suceava, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Suceava se înregistrează o medie de 550 cereri pe zi pentru pașapoarte simple electronice (față de circa 200 cereri pe zi, în urmă cu două săptămâni), circa 60% dintre acestea fiind depuse pentru minori.

Printre factorii determinanți pentru această creștere se numără și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie atât la nivel național cât si european, apropierea Sărbătorilor Pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor.

Cetățenii sunt încurajați ca, în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, ținând cont de faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse oriunde în țară, indiferent de județul de domiciliu al solicitantului. (O.S.)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …