Tuesday , October 3 2023

Creșa ”Sf. Ana” din Fălticeni angajează 14 educatori-puericultori, pentru anul școlar în curs

Una din cele două unități de învățământ preuniversitar din județul Suceava care au obținut autorizație ARACIP de funcționare pe ultima sută de metri, reușind să-și deschidă ușile în acest an școlar, este Creșa ”Sf. Ana” din Fălticeni. Este prima creșă verde din România, construită în timp record, de numai patru luni.

Unitatea tutelară – Grădinița cu Program Prelungit ”Pinocchio” Fălticeni, organizează concurs pentru ocuparea a 14 posturi didactice de predare de educator-puericultor, care s-au vacantat pe parcursul anului școlar. Înscrierea candidaților are loc în perioada 18-22 septembrie, la secretariatul grădiniței, în intervalul orar 08.00-15.00. Pe 25 septembrie va fi publicată lista candidaților cu dosare admise, iar în perioada 26 septembrie-2 octombrie aceștia vor susține inspecțiile speciale la grupă. În data de 3 octombrie va avea loc susținerea probei scrise, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit ”Pinocchio” Fălticeni, iar a doua zi cadrele didactice cu studii necorespunzătoare postului vor susține interviurile. Pe 6 octombrie vor fi afișate rezultatel finale, iar pe 10 octombrie se va face reaprtizarea pe post pentru candidații promovați.

Noua creșă din Fălticeni este rezultatul unei investiții de peste 15 milioane de lei, bani europeni, fiind ianugurată în luna decembrie 2022, și este destinată copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani. Este dotată cu mobilier modern, tehnologii prietenoase cu mediul, care produc căldură și energie prin intermediul sistemelor care captează energia solară. Capacitatea totală a creșei este de șapte grupe, pentru 84 de copii. (O. NUȚU)

Vezi si

În 2026, campusul USV de la Moara va avea încă două sedii de facultăți

Construcția unui mega cămin studențesc cu 800 de locuri pare a fi doar începutul pentru …