Thursday , July 18 2024

Concurență și în acest an pentru gradațiile de merit. La concurs s-au înscris 251 de profesori din județul Suceava

La concursul pentru obținerea gradației de merit pentru personalul din învățământ 2024 și-au depus dosarele 251 de cadre didactice. Sunt scoase la concurs un total de 167 gradații de merit, doar pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control. În acest an nu au fost disponibile gradații pentru personalul didactic auxiliar – bibliotecari, laboranți, mediatori, administratori patrimoniu, instructori de educație și consilieri IŞJ.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a publicat lista cu punctajele obținute de candidați în urma evaluării dosarelor, aprobate în ședința de Consiliu de Administrație din data de 12 iunie. Nouă candidați nu au obținut punctajul minim pentru acordarea gradației de merit, și anume 75 de puncte, două dosare nu au fost evaluate pentru că nu au fost întocmite conform metodologiei, iar un candidat și-a retras dosarul.

Ca și în ceilalți ani, cele mai multe gradații de merit sunt scoase la concurs pentru învățătoare, și anume 50, pentru care și-au depus dosarele 59 de candidate, dintre care trei au obținut punctaje mai mici de 75. La categoria personal de Conducere, îndrumare și control sunt disponibile 21 de gradații și s-au înscris 19 candidați, toți cu punctaje peste 100. Pentru cele 20 de gradații scoase la concurs pentru educatoare s-au depus 28 de dosare, însă două nu întrunesc punctajul minim, iar la discipline tehnice-ingineri, unde sunt disponibile 14 gradații de merit, s-au înscris 18 candidați și doar unul dintre ei nu a reușit să obțină punctajul minim. Mai sunt disponibile 7 gradații pentru profesorii de limba română/latină, pentru care concurează 18 candidați, 4 la limba engleză, pentru care s-au înscris nu mai puțin de 17 profesori, alte 4 la limba franceză, unde sunt 14 candidați. Totuși, cea mai mare concurență se înregistrează la disciplinele unde există câte o singură șansă de a obține gradația de merit și anume geografie – 6 candidați, toți cu punctaje foarte mari, istorie – cinci candidați, și religie – 4 candidați, cu peste 100 de puncte fiecare.

Contestațiile se depun la secretariatul IŞJ sau pot fi transmise pe email-ul instituției în zilele de 13 și 14 iunie. Validarea rezultatelor finale ale concursului și afișarea acestora la avizierul și pe site-ul IșJ se va face până la 28 iunie. (O. NUȚU)

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …