Saturday , November 26 2022

Compania AirConnect amână pe la primăvară zborurile Suceava – București

AirConnect amână lansarea curselor aeriene pe piața din România până în primăvara anului viitor, argumentând decizia prin întârzierea livrării celui de-al doilea avion, cât și a pregătirilor operaționale pentru zbor. Compania anunțase la finalului august că va opera din 16 octombrie 2022  cinci zboruri pe săptamână între Suceava și București, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică.

“Din cauza întârzierii livrării celui de-al doilea avion AirConnect, cât și a pregătirilor operaționale pentru zbor, ne vedem nevoiți să amânam începerea operării zborurilor regulate până la data de 26 martie 2023. Cei care au cumpărat bilete de avion pentru perioada 15 octombrie 2022 – 25 martie 2023 vor fi informați prin e-mail și telefonic de această modificare și vor putea opta pentru modificarea gratuită a biletelor pentru altă dată de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion, rambursare ce se va face în contul bancar din care s-a făcut plata. În plus, vor primi un bilet de avion gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (bilet ce va putea fi rezervat până pe 15 ianuarie 2023)”, se arată într-un comunicat al companiei.
Cei care au cumpărat bilete de avion pentru perioada 15 octombrie 2022 – 25 martie 2023 vor fi informați prin e-mail și telefonic de această modificare și vor putea opta pentru modificarea gratuită a biletelor pentru altă dată de zbor sau pentru rambursarea contravalorii biletelor de avion, rambursare ce se va face în contul bancar din care s-a făcut plata. În plus, vor primi un bilet de avion gratuit pentru un zbor operat de AirConnect (bilet ce va putea fi rezervat până pe 15 ianuarie 2023)”, este mesajul companiei.

Compania anunțase la finalului august că va opera din 16 octombrie 2022  cinci zboruri pe săptamână între Suceava și București, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică. De asemenea, din data de 22 iunie 2023 compania AirConnect spune că va deschide o nouă destinație de pe aeroportul nostru, respectiv Constanța, zborurile fiind operate în fiecare zi de joi.

Biletele au fost puse de atunci în vânzare pe pagina de internet a companiei aeriene și aveau un preț de pornire de 30 de euro/segment.

Momentan AirConnect are în flotă un singur avion, un ATR 72-600 care este înmatriculat în România ca YR-ACA.  Compania a anunțat, în august, că va avea și un al doilea avion, tot de tip ATR 72-600 (YR-ACB), care urma să fie livrat curând.

Compania AirConnect a anunțat în august că  primele sale zboruri comerciale regulat vor fi operate  începând cu luna octombrie 2022 de la aeroportul Henri Coandă din București spre patru aeroporturi din România: Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș.

AirConnect a mai anunțat că va zbura din București și Cluj Napoca și spre capitala Ungariei, Budapesta.  În sezonul de vară al anului 2023 compania aeriană va opera zboruri comerciale regulate din Constanța spre Cluj Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara. Zborurile spre aeroportul din Constanța vor debuta în a doua jumătate a lunii iunie 2023 și vor fi operate doar în perioada sezonului estival.

Potrivit boardingpass.ro,  societatea comercială Air Connect Aviation Group SA.  a fost înmatriculată la Registrul Comerțului în noiembrie 2021 și are un capital social de 5 milioane de lei. Sediul său e pe strada Aurel Vlaicu, nr. 9, Otopeni. Fondatorii companiei sunt Karpaten Turism prin Karpaten Outgoing SRL, Ivașcu Dorin prin Regional Air Suport SRL, Pop Cosmin-Adrian, Muntean Domniţa-Iulia și Necula Florin. Administratorii Air Connect Aviation Group SA sunt Ivaşcu Dorin, Necula Florin, Muntean Domniţa-Iulia, Pop Cosmin-Adrian, Mărginean Gheorghe-Alexandru.

Directorul general al companiei este Tudor Zamfir Constantinescu. Acesta a ocupat în trecut funcția de director comercial la Blue Air și Animawings. (O.S.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …