Thursday , November 30 2023

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava domină top 100 cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională 2022

Primii 100 de candidați din ierarhia mediilor de la Evaluarea Națională 2022, de la nivelul județului Suceava, au medii cuprinse între 9,70 și 10. Cele mai bune rezultate, după numărul absolvenților care se regăsesc în acest top, aparțin Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care are 13 reprezentanți, și Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Suceava, cu 9 rezultate foarte bune. Urmează Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, care are 6 medii peste 9,70, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, fiecare cu câte 5 candidați în top, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți și Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni – câte 4 candidați, apoi Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, care au câte 3 candidați în top 100 rezultate la Evaluarea Națională 2022.

Obiectiv, rezultate, evaluare, stiri, elevi

Rezultatele inițiale la examenul național de Evaluare Națională 2022, publicate de Ministerul Educației în cursul dimineții de joi, au produs mai multe surprize, atât la nivel național, cât și pe plan local. În județul Suceava sunt opt elevi care au obținut media 10, iar procentul de promovabilitate înregistrat în acest an este de 84,29%. Nu doar numărul decariștilor a crescut, față de anul trecut, dar foarte important de precizat este proveniența acestora, fiecare reprezentând câte o unitate de învățământ din județ. Este vorba despre Amedeea Lionte, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Albert Ștefan Verciuc, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava, Sebastian Adrian Varvaroi, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Andrei Vicol, de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Elisabeta Filimon, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, Daria Maria Purdilă, de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Eliza-Miruna Tudose, de la Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc și Teodora Brumă, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

În județul nostru s-au înregistrat 209 de medii peste 9,50, comparativ cu cele 139 de anul trecut. Primii 100 de candidați din ierarhia mediilor de la Evaluarea Națională 2022, de la nivelul județului Suceava, au medii cuprinse între 9,70 și 10. Cele mai bune rezultate, după numărul absolvenților care se regăsesc în acest top, aparțin Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care are 13 reprezentanți, și Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Suceava, cu 9 rezultate foarte bune. Urmează Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, care are 6 medii peste 9,70, Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Școala Gimnazială nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, fiecare cu câte 5 candidați în top, Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți și Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni – câte 4 candidați, apoi Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți, care au câte 3 candidați în top 100 rezultate la Evaluarea Națională 2022.

Urmează soluționarea contestațiilor înregistrate, iar pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale. Pe 1 iulie va fi afișată în fiecare unitate de învățământ gimnazial lista candidaților, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, și va fi anunțată public ierarhia la nivel județean. Completarea de către elevi a opțiunilor în fișele de înscriere se va desfășura în perioada 4-11 iulie, iar repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 14 iulie. (Oana NUȚU)

 

 

 

Vezi si

Bărbat de 39 de ani, găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Huși – Preutești

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.30, un bărbat din satul Huși, …