Saturday , August 13 2022

Cod galben de furtuni şi ploi abundente până duminică în zona de munte a judeţului Suceava

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, un Cod galben de ploi abundente în zona de munte a judeţului Suceava şi în alte 28 de judeţe. Va fi instabilitate atmosferică de vineri până duminică. 

Începând de vineri ora 12.00 până duminică ora 22.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 iulie) și în Moldova și nordul Dobrogei, informează Mediafax.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Notă: Din după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie), instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a țării.

Județele vizate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Tulcea.

 

 

Vezi si

Două medalii de aur și trei de bronz, cucerite sâmbătă de canotorii suceveni la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen

Suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de …