Saturday , June 22 2024

Cinci suceveni cu COVID în stare gravă așteaptă în UPU la Spitalul Județean să se elibereze un pat de Terapie Intensivă

O femeie de 62 de ani a fost adusă din secția de Neurochirurgie, după ce a fost diagnosticată cu Covid, și intubată în UPU. Toți cei cinci pacienți sunt nevaccinați și au vârste cuprinse între 49 și 75 de ani.

Medicii urgentiști monitorizează starea de sănătate a cinci pacienți în stare gravă, diagnosticați cu Covid 19, care așteaptă în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean să se elibereze un pat în secția de Terapie Intensivă Covid.

Toți cei cinci suceveni sunt nevaccinați și au vârste cuprinse între 49 și 75 de ani. Patru dintre aceștia sunt ventilați non-invaziv, doar o femeie în vârstă de 62 de ani este intubată și ventilată mecanic, aceasta fiind transferată în UPU de pe secția de Neurochirurgie, unde fusese internată ca pacient non-Covid, dar s-a dovedit a fi infectată.

”Sunt în UPU, în așteptare pentru un pat ATI, cinci pacienți nevaccinați. Sunt trei bărbați de 49, 65 și 73 de ani și două femei de 62 și 75 de ani”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Primarul Lungu susține un nou demers ca Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților să primească 20 de hectare de teren

Primarul în funcție al municipiului Suceava, Ion Lungu, a inițiat un proiect de hotărâre – …