Thursday , May 23 2024

Cinci pacienți în stare gravă așteaptă în UPU de la Spitalul Județean un pat în secția de Terapie Intensivă

Doi sunt intubați, iar trei sunt ventilați non-invaziv. Solicitările pentru un echipaj al Ambulanței au crescut cu aproape 80%, de la începutul lunii, față de luna septembrie

Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava face față tot mai greu numărului ridicat de pacienți, marea majoritate în stare foarte gravă, din cauza lipsei paturilor în secția de Terapie Intensivă.

Duminică după-amiază, cinci pacienți în stare foarte gravă  așteptau în UPU eliberarea unui pat în secția de Terapie Intensivă, doi dintre ei fiind intubați și ventilați mecanic. ”Sunt cinci pacienți în așteptare. Doi sunt intubați iar trei sunt ventilați non-invaziv. Numărul celor care ajung în stare foarte gravă continuă să fie în creștere”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Si ambulanțele sunt suprasolicitate zilele acestea, iar cadrele medicale preconizează că următoarele două săptămâni vor fi critice. Numărul apelurilor la numărul unic de urgență 112 a crescut de la începutul lunii cu aproape 80% față de luna septembrie, mulți suceveni așteptând și câte două-trei ore pentru o ambulanță, în funcție de urgență, apelurile fiind foarte atent analizate și puse în așteptare dacă nu implică o urgență majoră. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Gheorghe Flutur, întâlniri cu alegătorii din trei zone ale orașului Rădăuți

 Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri întâlniri cu electoratul în trei zone ale …