Wednesday , February 8 2023

Cinci candidați de nota 10 în a treia zi de interviuri din cadrul concursului pentru directori școlari

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava joi seara, au fost susținute 19 din cele 21 de interviuri programate în cea de-a treia zi de evaluare a candidaților. Au fost obținute 5 note de 10, de către directorul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava, Dumitru Moraru, de candidații pentru posturile de director la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava și Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și de candidații pentru funcțiile de conducere la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava, ale căror nume au fost anonimizate. Un singur candidat, care a optat atât pentru postul de director, cât și pentru cel de director adjunct la Școala Gimnazială ”Academician H. Mihăescu” Udești, a picat primul interviu cu nota 6,4, însă l-a promovat pe cel de-al doilea cu nota 7,4.

Proba de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director școlar adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a continuat joi cu evaluarea a 19 candidați. Este vorba despre profesorii care concurează pentru posturile de director la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Liceul Tehnologic ”Vasile Deac” Vatra Dornei, Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială ”Artur Gorovei” Bunești, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, Școala Gimnazială Bălăceana, Școala Gimnazială ”Dr. Simion și Metzia Hîj” Volovăț, Școala Gimnazială ”George Tofan” Bilca, Școala Gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni, dar și candidații pentru funcțiile de director și director adjunct de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială ”Academician H. Mihăescu” Udești și candidatul pentru postul de director adjunct de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava joi seara, au fost susținute 19 din cele 21 de interviuri programate. Un candidat care concura pentru două posturi s-a retras după ce a obținut nota 9,8 în urma interviului pentru postul de director la Școala Gimnazială ”Academician H. Mihăescu” Udești, iar un altul nu s-a prezentat. În a treia zi a probei de interviu s-au acordat 5 note de 10, iar un singur candidat, care a optat atât pentru postul de director, cât și pentru cel de director adjunct la Școala Gimnazială ”Academician H. Mihăescu” Udești, a picat primul interviu cu nota 6,4, însă l-a promovat pe cel de-al doilea cu nota 7,4.

Notele de 10 au fost obținute de directorul Școlii Gimnaziale ”Miron Costin” Suceava, Dumitru Moraru, de candidații pentru posturile de director la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava și Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și de candidații pentru funcțiile de conducere la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava. Candidatul cu nume anonimizat care a susținut proba pentru postul de director al Școlii Gimnaziale ”Academician H. Mihăescu” Udești a obținut nota 9,8, iar directorul și adjunctul Școlii Gimnaziale ”Petru Mușat” Siret, Ecaterina Mocrei și Dumitru Băncescu, au obținut note mari, respectiv 9,2 și 9,4, alături de alți doi candidați anonimi, care au primit nota 9,2.

Amintim că în urma susținerii interviurilor din prima zi, care au avut loc marți, 7 din cei 38 de candidați evaluați au primit nota 10, doi nu au promovat proba, unul a absentat și altul s-a retras. A doua zi au fost susținute 27 de interviuri și s-au înregistrat tot 7 note maxime, un candidat a absentat și un altul nu a reușit să promoveze proba.

Contestațiile la proba de interviu a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director școlar adjunct se pot depune în maximum 48 de ore de la afișarea rezultatului, la Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Potrivit procedurii operaționale, un candidat este considerat promovat dacă reușește să obțină minimum nota 7. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Andriciuc, primarul din Şcheia, băgat după gratii de două ori în cinci zile

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a fost reținut ieri, din nou, pentru 24 de ore, …