Tuesday , January 31 2023

Chinezi prinși la Porubnea încercând să treacă din Ucraina în România cu doi sugari pentru care nu aveau niciun fel de acte

Doi cetățeni străini au fost reținuți în regiunea Cernăuți, la Punctul de trecere al frontierei de la Porubnea, în timp ce încercau să transporte doi bebeluși peste granița ucraineană, în România.

În media cernăuțeană se precizează că au fost demarate procedurile specifice, o anchetă fiind demarată de Poliție sub îndrumarea Parchetului Raional Cernăuți. Serviciul de Grăniceri de Stat a aflat că ambii chinezi au ajuns, inițial, în Ucraina fără copii. Potrivit anchetei, pe 14 martie, doi cetățeni ai Republicii Populare Chineze au încercat să introducă ilegal două fetițe – ambele în vârstă de câteva luni – pe banda pietonală a Punctului Vamal Porubnea.

Cei doi chinezi, în vârstă de 25 de ani, au fost reținuți de grănicerii ucraineni pentru că nu aveau acte pentru copii sugari și, fiindcă nu puteau răspunde de unde provin copiii lor, au fost trimiși într-un centru de detenție temporară.

Procurorii vor insista asupra reținerii iar bebelușii sunt în siguranță, sub supraveghere medicală. Ancheta urmează a stabili împrejurările în care copiii au devenit „străini”, precum și alte persoane implicate în infracțiune. Din câte se pare, sunt luate în calcul mai multe piste de la cea a unor mame-surogat care au acceptat acest lucru pentru cei doi chinezi și acum – din diverse motive – nu mai sunt actele doveditoare, până la răpire sau pur și simplu vânzarea de copii care urmau să fie folosiți pentru diverse fapte reprobabile. (D.P.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …