Tuesday , May 17 2022

Cheltuieli urgente de peste 700 mii lei după incendiul din 6 martie care a distrus Palatul Administrativ

Consilierii județeni suceveni vor dezbatere în vederea aprobării, la ședința care va avea loc pe data de 30 martie, un proiect de hotărâre privitoare la alocarea sumei de 743.750 lei în vederea finanțării unor cheltuieli după incendiul din 6 martie care a distrus Palatul Administrativ.

Astfel, 535.500 lei pentru lucrări de punere în siguranță a imobilului, 160.650 lei pentru scanarea 3D a imobilului – procedura de atribuire a unui contract fiind realizată deja pentru suma de 133 mii lei, fără TVA – și 47.600 lei vor fi alocați pentru expertiza tehnică privind structura de rezistență a clădirii. „Valorile au fost estimate prin efectuarea unor studii individuale de piață, precum și prin consultarea catalogului SEAP”, se spune în proiectul de hotărâre.

În urma vizitei în teren a expertului prof. univ. dr. ing. Andrei Coloman Szalontay s-a dispus realizarea unor structuri de susținere pentru elementele din zidărie de cărămidă care au rămas nesprijinite la nivelul podului, realizarea unei structuri provizorii de protecție hidrofugă, demolarea peretelui de cărămidă ce leagă turnul principal de structura adiacentă, puternic afectat de incendiu și care prezintă pericol de prăbușire și evacuarea deșeurilor rezultate. Au fost interzise accesul peste planșeul din lemn afectat de incendiu, utilizarea spațiilor de la ultimele nivele și accesul publicului în perimetrul exterior al clădirii, iar accesul în obiectiv se va face printr-un gang provizoriu. (D.P.)

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …