Sunday , May 26 2024

Centrul de la „Ștefan” are cele mai multe locuri libere pentru vaccinare din toată România. Platforma de vaccinare afișează tipurile de vaccin din fiecare centru

Centrul de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” este singurul din România (la ora publicării acestui material) care afișează pe platforma de vaccinare mai mult de 500 de locuri disponibile pentru programare. Mai precis, la acest centru în care se administrează serul AstraZeneca sunt joi după-amiază 858 de locuri disponibile pentru cei care vor să se vaccineze.

În tot județul Suceava erau joi 1.410 locuri disponibile, cifră care ne situează pe al doilea loc pe țară, după județul Timiș, care are 5.518 locuri.

Din județ, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc mai sunt libere 282 de locuri, iar la Sala de sport CSM Rădăuți sunt 268 de locuri. În restul centrelor din județ sunt liste de așteptare.

Precizăm că toate locurile disponibile sunt pentru AstraZeneca, nicăieri în țară nefiind locuri la programarea pentru vaccinurile Pfizer și Moderna.

De asemenea, în județul Suceava sunt înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare 4.394 de persoane, conform cifrelor afișate joi pe harta interactivă a platformei de vaccinare, la adresa https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare.

Cea mai lungă listă de așteptare din județ, conform platformei de vaccinare, este la centrul de vaccinare de la Sala de sport a Școlii „Miron Costin” din municipiul Suceava, cu 1.657 de programări, urmată de cea dela centrul de la Spitalul Gura Humorului, cu 625, și de cea de la centrul din Iulius Mall, cu 510 programări.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat joi că platforma pentru programarea la vaccinul anti-COVID afișează începând de astăzi, 25 martie, tipurile de vaccin care se administrează în fiecare centru în parte. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare https://vaccinare- covid.gov.ro/platforma-programare”, a anunțat CNCAV.

Harta interactivă cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca. (O.S.)

 

Vezi si

Concluziile lui Flutur la jumătatea campaniei electorale: Sucevenii știu cine a făcut și cine nu a făcut treabă pentru dezvoltarea județului și adevărul este de partea administrației liberale

După perioada precampaniei și după două săptămâni de campanie electorală, Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, …