Thursday , January 27 2022

Carmen Veronica Steiciuc, directoarea Teatrului ”Matei Vișniec”, a încetat din viață

Luni, 1 noiembrie, Carmen Veronica Steiciuc, directoarea Teatrului ”Matei Vișniec”,a încetat din viață la Spitalul Județean Suceava.

Carmen Veronica Steiciuc, managerul Teatrului ”Matei Vişniec” din Suceava, a murit, luni, în jurul orei 15.30, la vârsta de 53 de ani, aceasta fiind infectată cu noul coronavirus.

Ea s-a internat în Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava pe 23 octombrie 2021, abia după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat puternic.  Sambătă, 30 octombrie, ea a suferit un stop cardio-respirator şi a fost transferată în Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean , fiind resuscitată și intubată. S=mbătă seara a fost operată de urgenţă după ce a fost depistată o hemoragie internă, pe fondul unui ulcer duodenal mai vechi.

Cu toate eforturile medicilor, luni după-amiaza Carmen Viorica Steiciuc a pierdut lupta cu necruţătoarea boală.

Conform apropiaţilor ei, Carmen Steiciuc avea diferite alergii şi de aceea a ezitat să se vaccineze împotriva COVID 19. Din cauza acestor probleme, ea a avut un regim alimentar auster în ultimii 6 ani şi evita medicamentele de orice fel.

Carmen Steiciuc a abolvit trei facultăți, de automatizări și calculatoare, de sociologie, secția asistență socială, și de teatrolgie, secția jurnalism teatral. În prezent, ea era doctorand la Școala Doctorală de Teatru Iași.

A publicat mai multe cărţi de poezie,  era membră a Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2005 a devenit membru în Ordinul Poeților Mantelaţi din Torino-Italia. Printre volumele de poezii publicate de Carmen Veronica Steiciuc se numără „Culoarea neprevăzută a orei”(1995), „The essence of a dream”(2003), „Poeme de religii diferite”(2004), „Cu o pereche de aripi noi” (2005), “Cu o pereche de aripi noi / Avec une paire d’ailes nouvelles”, ediţie bilingvă română- franceză (2008).

Ea a obţinut Marele Premiu „Nicolae Labiş” la Suceava în 1991, Premiul Ambasadei Franţei în România „Arthur Rimbaud” – 1992, Premiul I la concursul „Tudor Arghezi” de la Târgu Jiu, 1992, Premiul „Cele mai frumoase poeme de dragoste”- Bucureşti, 1991, Premiul I la concursul „Moştenirea Văcăreştilor” – Târgovişte, 1991, Premiile „International Poet of Merit” acordate de Societatea Internaţională a Poeţilor din Washington D.C., SUA, 1998, 1999 şi 2000, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru Poezie pe 2004 – volumul „Poeme de religii diferite”, Premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru Poezie pe 2005 – volumul „Cu o pereche de aripi noi” şi Premiul pentru poezie religioasă la Concursul „Natale Oggi” – Torino, Italia, 2007.
Carmen Veronica Steiciuc avea o relaţie veche de prietenie cu renumitul dramaturg Matei Vişniec şi se afla la conducerea teatrului sucevean de la înfiinţarea acestuia, în urmă cu 6 ani.

Dumnezeu s-o odihnească!

Vezi si

O autoutilitară a intrat într-un copac, la Siret. 4 persoane au fost rănite

Joi dimineață, în jurul orei 8.oo, o autoutilitară a intrat  într-un copac, la ieșirea din …