Friday , July 19 2024

Camion și remorcă, confiscate de polițiști după depistarea unui transport de lemn cu un aviz expirat

Ansamblul auto, încărcat cu 41,190600 mc lemn rotund rășinoase (molid și brad), a fost depistat în parcarea unei fabrici din Rădăuți. Polițiștii au constatat că avizul de însoțire a expirat când camionul se afla la Pătrăuți, însă șoferul și-a continuat deplasarea până la punctul de descărcare (aproximativ 25 km). Conform legii, transportul a devenit astfel ilegal, camionul și remorca fiind confiscate.

Luni, 17 iunie, polițiștii din cadrul IPJ Suceava Serviciul Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier Piscicol, s-au deplasat la punctul de lucru al unei firme di Rădăuți, cu profil prelucrarea materialului lemnos, identificând staționat în parcarea din fața societății un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă  încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că societatea a emis avizul de însoțire pentru un volum de 41,190600 mc lemn rotund rășinoase (molid și brad), transportul fiind efectuat de către o unitate specializată, conducătorul auto fiind un bărbat de 61 ani.

Fiind interogată aplicația informatică SUMAL 2.0. s-a constatat faptul că avizului de transport i-a fost acordat un termen de 6 ore de valabilitate pentru a ajunge la punctul de descărcare. Totodată, s-a stabilit că, în timp ce  ansamblul auto format din cap tractor și semiremorca se afla în deplasare, pe DN E85 Pătrăuți, avizul de însoțire a expirat, însă transportatorul profesionist și-a continuat deplasarea până la punctul de descărcare (aproximativ 25 km), cu toate că avizul expirase.

Astfel, în  conformitate prevederile legale, materialul lemnos regăsit în mijlocul de transport, și-a pierdut proveniența legală.

Ca urmare, polițiștii, împreună cu specialiști silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, iar în urma aplicării toleranțelor prevăzute de lege a rezultat un volum total de 41,21mc lemn rotund rășinoase.  Materialul lemnos rezultat în urma inventarierii a fost predat în custodie Ocolului Sivic Marginea.

Totodată, ansamblul auto format din cap tractor și semiremorca a fost indisponibilizat și predat în custodie la locația special amenajată aparținând IPJ Suceava din comuna Stroiești.

Având în vedere cele constatate, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de: ,,transport cu orice mijloace de transport în volum de peste 10 m.c. a materialului lemnos, fără documente specifice de transport”.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. (O.S.)

 

 

Vezi si

Haos la nivel global, la companii aeriene, bănci şi mass-media, provocat de o pană informatică a sistemului Microsoft

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, între …