Friday , April 19 2024

Camion de peste 30.000 de euro, confiscat pentru că a fost prins transportând lemn fără acte în valoare de 9.000 de lei

În urma unei acțiuni comune de control a circulației materialelor lemnoase desfășurată în seara zilei de 7 martie 2023, de către angajați ai Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava – Detașamentul Fălticeni, pe drumul forestier „ Bogățica”, ce face legătura între localitatea Bogata, comuna Baia, și localitatea Slătioara, comuna Râșca, a fost interceptat un camion care transporta materiale lemnoase – lemn rotund de esență rășinoase. Șoferul autoutilitarei și însoțitorul acestuia nu au putut prezenta documentele specifice de proveniență și transport aferente materialelor lemnoase transportate. Mijlocul de transport a fost condus la sediul ocolului silvic Fălticeni, unde a fost reținut în vederea stabilirii provenienței.

Miercuri, 8 martie, în urma inventarierii materialelor lemnoase de către delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul ocolului silvic Fălticeni, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul auto care a fost transportat fără avize de însoțire este de 17,684 mc lemn rotund rășinoase.

Întrucât cantitatea de lemn rotund rășinoase transportată fără documente de proveniență depășește volumul de 10 mc, fapta constituie infracţiune silvică. În acest sens a fost întocmit dosar penal de către polițiștii I.P.J. Suceava, procedându-se la confiscarea materialelor lemnoase în cauză, cu un volum de 17,684 mc lemn rotund rășinoase și o valoarea totală de 9.018 lei, precum și la imobilizarea autoutilitarei folosită la săvârșirea infracțiunii, a cărei valoare depășește 30.000 euro. De asemenea, vor fi continuate  verificările în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos confiscat.

”Garda Forestieră Suceava mulțumește lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava pentru promtitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă, urmând ca în perioada următoare astfel de acțiuni comune să fie intensificate”, a transmis Mihai Gășpărel, inspector șef al Gărzii Forestiere Suceava. (O.S.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …