Saturday , October 1 2022

Camioanele care ies din România așteptau și câte opt ore duminică la Vama Siret

Transportatorii au avut de așteptat duminică ore întregi la Vama Siret, cei care ieșeau din țară spre Ucraina având de stat și câte opt ore pentru a trece granița, acesta fiind un timp maxim atins. Pentru intrarea în România timpii de așteptare au fost mai mici, de circa două ore, în prima parte a zilei.

La ora 16.30, aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră estima că timpii de așteptare, atât la intrare, cât și la ieșire, depășesc 59 de minute pentru camioane, Vama Siret fiind cea mai aglomerată din țară

Deşi la punctul de trecere a frontierei se lucrează la capacitate maximă, în jur de 500 de camioane tranzitând într-o singură zi Vama Siret, o explicație a cozilor formate este faptul că transportatorii ucraineni folosesc România ca ţară de tranzit, în contextul în care graniţele cu Rusia şi Belarus sunt închise, după începutul războiului. Astfel, traficul greu, de mărfuri, a fost direcţionat către România, multe dintre camioane tranzitează țara noastră şi duc mărfurile către ţările arabe.

În ce-i privește pe transportatorii care vin din Ucraina în România, aceștia stau ore în șir în așteptare pentru că, în momentul în care se trece linia de frontieră din Ucraina în România, toate camioanele intră pe o singură arteră rutieră.

Pe sensul de ieşire, pe de altă parte, se formează coloane din camioanele care se întorc în Ucraina după ce au dus mărfuri în ţările de destinaţie, dar şi din camioanele cu ajutoare trimise în ţara vecină.

„Noi lucrăm la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului: cinci artere de control la camioane pe sensul de intrare în România, respectiv pe trei artere de control pe sensul de ieşire din România. Controlul documentelor, în ceea ce priveşte activitatea poliţiştilor de frontieră din România, se desfăşoară rapid, în unu-trei minute, însă se face un control, multiplu, vamal, fito-sanitar veterinar, se foloseşte un cântar pe care sunt urcate camioanele, iar acest lucru creşte timpul de aşteptare”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, inspectorul principal de poliţie Iulia Stan. (O.S.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …