Tuesday , October 3 2023

Câini și pisici dintr-o curte, otrăviți cu stricnină, în timp ce stăpâna era plecată în vacanța de Paști. Principalii suspecți ar fi chiar vecinii

La momentul întoarcerii acasă, femeia din satul Cotârgași și-a găsit toate animalele otrăvite – 3 dintre ele deja muriseră în chinuri groaznice, 2 căței și o pisică au fost găsiți lați, în iarbă -, iar alții se zbăteau între viață și moarte. A fost contactat de urgență medicul veterinar, care s-a deplasat la fața locului și a preluat la cabinetul său animalele care erau încă în viață, dar se aflau într-o stare foarte gravă. După o săptămână jumătate, toate animalele spitalizate au decedat. Cazul a ajuns în atenția Asociației ”Casa lui Patrocle” Suceavea, care a făcut publică povestea dureroasă a femeii din Cotârgași, iar Poliția urmează să identifice vinovații.

Cruzime greu de digerat pentru iubitorii de animale, manifestată într-un sat din zona Câmpulungului, chiar în zilele marii sărbători creștine, de Paști. Mai multe animale din curtea unei familii din satul Cotârgași, pisici și câini, au fost otrăvite în peioada în care stăpânii se aflau la București, pentru a sărbători Paștele. La întoarcerea lor acasă, au găsit 3 pisici decedate în chinuri, iar 2 căței și o pisică erau țintuiți la pământ de dureri, în timp ce alții se zbăteau între viață și moarte.

Cazul a ajuns în atenția Asociației ”Casa lui Patrocle” Suceavea, care a făcut publică povestea dureroasă a femeii din Cotârgași.

”La sat timpul se oprește-n loc, dar, din nefericire, de multe ori și mentalitatea!”

În ajunul Paștelui, o familie din satul Cotârgași, jud. Suceava, ne-a povestit că se confruntă cu o problemă greu de digerat pentru toți iubitorii de animale. Femeia a plecat preț de câteva zile la București, pentru a-și petrece sărbătorile pascale cu fiica sa, stabilită acolo. La momentul întoarcerii acasă și-a găsit toate animalele otrăvite. 3 dintre ele deja muriseră, în chinuri groaznice, 2 căței și o pisică au fost găsiți lați, în iarbă. Alții se zbăteau între viață și moarte, sub privirile stupefiate ale stăpânilor. A fost contactat de urgență medicul Velisar Radu Ștefan (din Câmpulung), care s-a deplasat la fața locului și a preluat restul de animale, aflate într-o stare foarte gravă, la cabinetul său. În urma investigațiilor efectuate, s-a concluzionat că otrava folosită a fost stricnina, iar principalii suspecți sunt chiar vecinii de peste gard, o familie tânără, cu copii, care i-au amenințat în nenumărate rânduri că vor veni de hac animalelor. Motivul? Nu-l cunoaște nimeni, animalele au fost întotdeauna pașnice, iar lătrăturile/ mieunăturile lor nu au deranjat pe nimeni. După o săptămână jumătate petrecută în cabinetul veterinar, toate animalele spitalizate au decedat. Trupurile lor nu au putut face față otrăvii și meschinăriei oamenilor”, au povestit membrii Asociației ”Casa lui Patrocle”.

A fost depusă plângere penală, iar Poliția se va pronunța în consecință, au punctat reprezentanții asociației, precizând că în zonă nu sunt camere de supraveghere care să ajute la identificarea vinovaților, nu există martori, ci doar istoricul de amenințări, iar câinele alb nu avea vecinătate la cușcă decât cu vecinii menționați.

Cazul a stârnit sute de reacții în mediul online, din cauza brutalității morții unui număr atât de mare de animale de companie, dar mai ales a substanței folosite. De menționat că stricnica este o substanță ilegal de adus și comercializat în România, dar se poate procura ușor din Ucraina, după cum au informat reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”, iar localitatea Cotârgași este aproape de graniță. (Oana NUȚU)

Vezi si

Un adult și doi copii, răniți după ce o mașină s-a răsturnat pe E85, la Bunești

Marți dimineață, în jurul orei 07.45, un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe DN2/E85,  …

4 comments

  1. “localitatea Cotârgași este aproape de graniță” – e la limita sudica a judetului Suceava. 40 km de granita e aproape? Ca Brosteni e in judetul Suceava e o anomalie fiindca traim si in 2022 tot in judetele comuniste ale ceausescului din 1968, fara legatura cu alea interbelice. Brosteni a fost mereu de fapt insa in judetul Neamt, vedeti si Calistrat Hogas “Pe drumuri de unte”, el insusi nu sucevean. Ce le’a trebuit sa mearga la Bucuresti, nu putea veni fiica acasa, in schimb? Cotârgași, Brosteni, Suceava si nu Neamt, din pacate, cum s’ar cuveni de fapt. 1050 locuitori, dintre care 45 inlocuitori, intre care si faptasii. Sa se afle numarul animalelor astfel ucise.

  2. Cimpan Vasile

    Stricnina nu mai exista de mult in Romania, adica nu se mai comercializeaza! Mi-e greu sa cred ca cineva mai poate sa aiba asemenea substanta toxica

  3. Adevarata problema nu evazuta de autoritatile incapabile si incompetente.
    Caini comunitari, proveniti din cainii din gospodarii (pff, numai gospodar nu e ala care face chestii de astea) sunt agresivi si autoritatile nu vor sa aplice LEGEA! Responsabilitatea primariilor e fara echivoc. De ce nu aduna cainii vagabonzi proveniti in majoritate din “gosodarii”? Din pacate, oamenii care nu mai au cum sa se apere de atacurile acestora, recurg la astfel de masuri. Are cineva vreo alta solutie? Poate cineva explica de ce ii trebuie unei femei “N” catei si N pisici”? Unul si ala legat si e OK.

  4. Dati-le același produs bestiilor care au făcut așa ceva. Aia s-ar numi DREPTATtE