Tuesday , June 25 2024

Bugetul Spitalului Clinic Județean, suplimentat pentru pompieri, protecția muncii și pentru plata daunelor morale

În ședința de joi, 30 mai a Consiliului Județean Suceava va fi supus aprobării un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului Consiliului Județean Suceava și a unor unități subordonate, între care și la Spitalul Clinic Județean de urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Conform proiectului de hotărâre aflat la punctul 3 de pe ordinea de zi a ședinței de joi a legislativului județean, pe partea de venituri bugetul SCJU Suceava este rectificat pozitiv cu 8,46 de milioane de lei, suma fiind alocată suplimentar din bugetul județean și din cel bugetul național – 6,42 milioane lei pentru un sistem monoplane de angiografie.
secretarasite
Pe partea de cheltuieli, bugetul SCJU va fi suplimentat cu 14 milioane de lei, „ca urmare a noilor necesităților finanțare fundamentate de conducerea Spitalului”.

Astfel, în urma reevaluării necesarului de cheltuieli cu bunurile și serviciile, conducerea Spitalului Județean Clinic de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava cere Consiliului Județean o majorare a acestora cu 2,58 de milioane de lei. Creșterea urmează a se face prin rectificarea bugetului SCJU, cea mai mare parte din sumă fiind destinată contractării de servicii private de pompieri și de protecției a muncii.

Totodată, în buget urmează a fi înscrise credite bugetare în valoare de 4 milioane de lei, „necesare pentru plata daunelor morale pentru părțile civile, stabilite de instanță în sarcina unității spitalicești”. Acestea au fost „stabilite de instanță în sarcina unității spitalicești”. (D. P.)

 

 

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …