Thursday , June 1 2023

Buget record pentru repararea străzilor din Suceava: cel puțin 35 de străzi vor fi asfaltate integral sau reparate în acest an  

Conform primarului Ion Lungu, municipalitatea dispune de un buget record pentru reparații și investiții la străzi de 10 milioane de euro.  Intr-o primă fază vor fi reabilitate 35 de străzi: 16 străzi vor beneficia de covor asfaltic și 19 străzi de reparații curente u asfaltate vor fi străzile prof. Leca Morariu, Grădinilor, Aleea Saturn, Aleea Venus, Luceafărului, Fagului, Oituz, Ştefan Dracinschi, Ştefan Tomșa, Doamna Maria Voichița, Miron Costin, Tipografiei, Ion Neculce, Păcii, Bujorului și I.L. Caragiale. Iar lucrări de reparații vor fi pe străzile 6 Noiembrie, Amurgului, Aleea Jupiter, Aleea Lalelelor, Anastasie Crimca, Călimani, Dimitrie Cantemir, Luca Arbore, I.G. Sbiera, Ion Creangă, Nicolae Labiș, Prieteniei, prof. Gavril Tudoraș, Rulmentului, Stațiunii, Ştefăniță Vodă, Şeptilici, Teilor și Veronica Micle.

Prioritatea de grad „0” a Primăriei Suceava este reparația străzilor.  Deocamdată, se știe că banii au fost prevăzuți cu duiumul în acest an pentru reparații stradale. Sau, așa cum spune primarul Ion Lungu, „o sumă record”. De fapt, în cadrul conferinței de presă săptămânale primarul Sucevei nu a făcut decât să reitereze alte afirmații făcute în precedente conferințe de presă și să spună că prioritatea de grad zero a instituției în acest an este aceea de a moderniza cât mai multe străzi.

De altfel, municipalitatea dispune de un buget record pentru reparații și investiții la străzi de 10 milioane de euro, informația aceasta fiind de asemenea o reiterare a altora făcute cu ceva vreme în urmă. Noutatea pe care a scos-o Ion Lungu este aceea că într-o primă fază vor fi reabilitate 35 de străzi: 16 străzi vor beneficia de covor asfaltic și 19 străzi reparații curente. Primele sunt: prof. Leca Morariu, Grădinilor, Aleea Saturn, Aleea Venus, Luceafărului, Fagului, Oituz, Ştefan Dracinschi, Ştefan Tomșa, Doamna Maria Voichița, Miron Costin, Tipografiei, Ion Neculce, Păcii, Bujorului și I.L. Caragiale. Cât privește diferența pe care vor fi lucrări de reparații, acestea sunt: 6 Noiembrie, Amurgului, Aleea Jupiter, Aleea Lalelelor, Anastasie Crimca, Călimani, Dimitrie Cantemir, Luca Arbore, I.G. Sbiera, Ion Creangă, Nicolae Labiș, Prieteniei, prof. Gavril Tudoraș, Rulmentului, Stațiunii, Ştefăniță Vodă, Şeptilici, Teilor și Veronica Micle.

„Deja pe străzile Ştefăniță Vodă și Luca Arbore firmele au început să pregătească străzile, se pot monta bordurile iar Symmetrica poate repara trotuarele. Vrem să asfaltăm cât mai mult în acest an și sper ca constructorii să se țină de cuvânt. Ne vom ține de constructori să aducă forță de muncă suficientă pentru a asfalta cât mai mult în acest an”, a declarat primarul Sucevei. O primă discuție cu cei de la firmele de construcții SUCT, Florconstruct, Autotehnorom și Symmetrica a avut deja loc iar Ion Lungu susține că a primit de la aceștia asigurări că vor aduce suficientă forță de muncă pentru a asfalta cât mai multe străzi în acest an. (D. P.)

 

 

Vezi si

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Județean Suceava, la o pacientă cu obezitate morbidă suferind de cancer

O intervenție chirurgicală în premieră, în specialitatea obstetrică – ginecologie, a fost realizată recent la …