Biblioteca USV, dotată cu tablete și calculatoare, redeschisă pentru studenții care nu au acces la tehnologie și internet, pentru sesiunea online

reportersite
27/05/20 ora:6:15pm

Biblioteca universitară este dotată cu 40 de tablete și 20 de calculatoare, puse la dispoziția studenților pentru participarea la examene online. În contextul epidemiologic actual, cursurile universitare au rămas suspendate, toate activitățile didactice desfășurându-se în mediul online. Drept urmare, toți studenții, dar și cadrele didactice universitare au nevoie de dispozitive electronice cu conexiune la internet pe care să le folosească zilnic, atât pentru activitățile de predare, cât și pentru evaluările din perioada de sesiune, care va începe în luna iunie. 

Conducerea Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a găsit o soluție pentru acei studenți cu o situație materială ce nu le permite achiziționarea dispozitivelor electronice necesare susținerii cursurilor și examenelor online.

A fost redeschisă Biblioteca USV, care este dotată  cu 40 de tablete și 20 de calculatoare, puse la dispoziția studenților pentru participarea la examene online. Studenții vor avea acces și la celelalte servicii oferite de Biblioteca universitară, și anume achiziție sau împrumut de carte, copiere/ listare documente și studiu individual.

”Începând de astăzi, 25 mai, Biblioteca USV și-a redeschis porțile pentru dumneavoastră. Programul este de luni până vineri, inclusiv, între orele 08:00-20:00, și sâmbăta, între orele 08:00-14:00. Include, pe lângă serviciile obișnuite (achiziție, prelucrare, împrumut, eliberare permis, studiu individual etc.), și posibilitatea de a organiza/ participa la examene în sesiune online. 40 de tablete și 20 de calculatoare vă stau la dispoziție în cele 3 săli de lectură. Menționăm că Biblioteca a fost reamenajată și echipată conform ultimelor hotărâri și decizii ale Rectoratului USV”, se arată în anunțul postat de conducerea USV.

Amintim că, în contextul epidemiologic actual, cursurile universitare au rămas suspendate, toate activitățile didactice desfășurându-se în mediul online. Drept urmare, toți studenții, dar și cadrele didactice universitare au nevoie de dispozitive electronice cu conexiune la internet pe care să le folosească zilnic, atât pentru activitățile de predare, cât și pentru evaluările din perioada de sesiune, care va începe în luna iunie.

Timpul necesar evaluării online este mai mare decât în cazul examenelor față în față, astfel că s-a stabilit că acestea se vor desfășura preponderent cu semigrupa sau cel mult cu grupa, în baza unor programări stabilite în urma consultărilor dintre studenți și cadrul didactic titular.

Senatul USV a aprobat o serie de măsuri în vederea continuării activității didactice în sistem online, a organizării sesiunii de examene și a finalizării anului universitar în contextul epidemiologic actual. Una dintre acestea constă în reducerea numărului de credite necesare promovării în an superior, și anume cel puțin 50% din numărul minim de credite prevăzut în Regulamentul cadru privind activitatea profesională a studenților. Măsura aceasta are scopul de a diminua o parte din presiunea pe care o resimt studenții ca urmare a situației speciale în care se află.

În ceea ce privește accesul în celelalte spații din campusul USV, s-a stabilit că abia la începutul lunii septembrie studenții vor putea intra în laboratoare, în baza unei solicitări transmise prin email cadrului didactic. Tot în luna septembrie, studenții vor putea susține măriri de notă la examenele aferente semestrului al II-lea. (Oana NUȚU)