Thursday , April 8 2021

Benzi unice pentru transportul public, doar după sosirea la Suceava a încă 15 autobuze electrice

“Suntem blocați, ținuți în loc. Ca să facem acea bandă unică pentru transport public trebuie să avem toate autobuzele. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice”, a declarat ieri primarul Lungu. De asemenea, pe lângă aceste benzi unice, primarul vrea să amenajeze și benzi „adevărate” pentru bicicliști u „Sperăm ca de această dată să găsim soluții să facem adevărate benzi pentru biciclete. Nu acestea pe trotuare. Să găsim soluții cu banii mulți de la Uniunea Europeană”, a spus primarul Sucevei

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență se finanțează proiecte pentru asigurarea de infrastructură de transport public, cum sunt benzile unice pentru autobuze. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 7 aprilie.

„Aici avem o problemă. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice. Suntem blocați, ținuți în loc, să facem acea bandă unică pentru transport public. Ne trebuie să avem toate autobuzele”, a spus primarul. Benzile unice pentru transportul public vor apărea în oraș după ce vor ajunge în Suceava încă 15 autobuze electrice, de această dată din Polonia. Totodată, se va putea finanța achiziția de autobuze electrice și pentru zone urbane funcționale, cum este cea din jurul Sucevei. De asemenea, se pot finanța și realizarea de benzi pentru biciclete.

De altfel, Ion Lungu a spus, în conferința de presă de miercuri, 7 aprilie, că vrea să amenajeze nu doar benzi unice pentru transportul public, ci și benzi „adevărate” pentru bicicliști. „Sperăm ca de această dată să găsim soluții să facem adevărate benzi pentru biciclete. Nu acestea pe trotuare. Să găsim soluții cu banii mulți de la Uniunea Europeană”, a spus primarul Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

”Ștefanistul” David Turturean, olimpic internațional, își va continua studiile la prestigioasa Universitate MIT din SUA

David Turturean a aplicat la zeci de universități din Europa și din Statele Unite, fiind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *