Friday , May 20 2022

Bărbat din Dolhasca, arestat după ce și-a violat în mod repetat fiica de șase ani

Vineri, 19 noiembrie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de  Ionuț V.,  de 27 de ani, din Dolhasca , care fusese reținut pentru 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată şi viol în formă continuată.

Bărbatul este acuzat că în perioada septembrie – octombrie 2021, în timp ce se afla în interiorul locuinței comune din mediul rural, profitând de autoritatea avută asupra victimei (dată de faptul că este tatăl acesteia) şi de imposibilitatea fetiței de a-și exprima voința, prin prisma vârstei fragede – 6 ani şi 10 luni, a dezbrăcat-o pe fiica sa şi a săvârşit în mod repetat şi în baza aceleeaşi rezoluţii infracţionale, acte de natură sexuală cu aceasta care au fost urmate de ameninţari cu acte de violenţă şi cu moartea, în situaţia în care minora va spune altor persoane despre cele întâmplate.

Totodată, în perioada septembrie – octombrie 2021, în contexe diferite de actele de agresiune sexuală,  a intreținut cu fiica sa minoră acte sexuale orale, care au fost urmate de ameninţari cu acte de violenţă şi cu moartea, în situaţia în care copila va spune altor persoane despre cele întâmplate.

Vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.       

Vezi si

Ucraina le recomandă camionagiilor să meargă prin Republica Moldova dacă vor să ajungă în România, ca să nu mai aglomereze Vama Siret

“Pentru a preveni livrarea cu întârziere a mărfurilor și pentru a accelera formalitățile vamale, pentru …